Video Zero comenzi şi 500 de angajaţi la o fabrică din Brăila: „Măsurile de sprijin anunţate de guvern sunt ca o picătură într-un ocean“

  • O fabrică de cămăşi din Brăila a rămas fără comenzi, în urma crizei coronavirusului
  • Cornel Stan, patronul fabricii, a fost nevoit să-şi trimită toţi cei 500 de angajaţi în şomaj tehnic
  • Conducerea fabricii de confecţii nu are un plan de revenire financiară
12255 afișări

Epidemia de coronavirus a dat totul peste cap. Poţi spune chiar că restricţiile de circulaţie şi măsurile de distanţare socială sunt cele mai mici probleme. Sunt oameni care luptă pentru fiecare respiraţie şi medici care se străduiesc să-i ţină în viaţă. Dar mai e un aspect.

Pentru Cornel Stan, directorul general al unei fabrici de textile din Brăila, lupta cu coronavirusul e la fel de dură, doar că se duce pe alt plan. De la începutul crizei, nu a mai primit nicio comandă şi a fost nevoit să trimită în şomaj tehnic toţi cei 500 de angajaţi pe care îi are. Măsurile de sprijin anunţate de Guvern sunt ca o picătură într-un ocean, adică insuficiente, aşa că el nu poate nici măcar să estimeze când îşi va relua activitatea.

Cornel Stan, director general fabrică de textile  În afară de şomajul tehnic ar trebui să fie nişte ajutoare financiare consistente, nu credite cu dobânzi subvenţionate. Nu putem face un plan pentru că practic avem de rezolvat o situaţie cu foarte multe variabile.

Cornel Stan îşi dă seama că multe se vor schimba după această criză, iar cei care vor să reziste în noile condiţii trebuie să se adapteze.

Cornel Stan: Probabil că se vor produce nişte schimbări majore, atât în ce priveşte capacităţile de producţie, cât şi în ce priveşte pieţele de desfacere. În primul rând, nu avem destulă forţă de muncă şi în al doilea rând, avem nişte costuri denaturate în sensul că impozitele pe forţa de muncă sunt excesive, nici productivitatea nu stă foarte bine datorită faptului că suntem obligaţi să lucrăm comenzi foarte mici, foarte diversificate şi n-avem cum să folosim mijloace moderne în sensul utilajelor de performanţă mari.

În lipsa altor soluţii, Cornel Stan spune că, încet-încet, industria confecţiilor riscă să revină la manufactură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici