Video Adevărata miză a protestelor din Statele Unite sunt alegerile prezidenţiale din noiembrie

  • Miza protestelor din SUA nu este rasismul sau brutalitatea poliţiei
  • Luptele din stradă au devenit lupte pentru naraţiune, date de democraţi şi republicani
  • 90% dintre votanţii de culoare votează cu democraţii
  • Protestele au fost politizate pentru detronarea lui Trump, spune Dan Dungaciu
  • Trump promovează o imagine de preşedinte dur pentru a-şi mobiliza electoratul
5969 afișări

Dacă ai crezut că protestele din Statele Unite sunt legate doar de rasism sau doar de agresiunea poliţiei împotriva oamenilor neînarmaţi, mai gândeşte-te o data. Dan Dungaciu, directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale, îţi explică de ce bătălia din stradă s-a transformat într-o bătălie pentru naraţiune în contextul alegerilor din toamnă.

Acuzarea lui Trump de rasism este noua linie de partid a democraţilor, după ce încercarea de destituire pentru presupusa colaborare cu Rusia a eşuat. La rândul lui, Trump încearcă să îşi mobilizeze electoratul printr-o imagine de preşedinte dur cu infractorii şi cu cei care ameninţă ordinea publică.

Este un război în care fiecare american trebuie să aleagă o tabără şi în care nu se iau răniţi.

 Totul este politizat într-un asemenea fel încât ce se întâmplă în stradă este un preambul pentru alegerile prezidenţiale din 2020 sau, dacă vreţi, noua pistă de atac, în special a Partidului Democrat, nu atât pentru a prelua puterea cât pentru a-l detrona pe Donald Trump. 90 la sută dintre afro-americani votează cu Biden. 90 la sută! Iar în ceea ce priveşte Partidul Republican, electoratul este alb în proporţie de 81 la sută. Iar în ceea ce priveşte Partdul Democrat, electoratul este alb în proporţie de 59 la sută. Practic, pe domnul Biden o să îl facă preşedinte afro-americanii. 

Trump este acum acuzat cu aceeaşi intensitate pe un alt subiect. Când subiectul Rusia a murit, a apărut subiectul rasial şi Donald Trump este acuzat pentru asta. Sigur că, la rândul lui, Donald Trump se apără foarte agresiv. Poate că domnul Trump joacă politic şi el această chestiune, fiind foarte agresiv, foarte dur, pe ideea că „Eu sunt preşedintele care impune ordine în America”. Sigur că noi vedem populaţie de culoare furioasă, în stradă. Şi probabil că au multe motive să fie furioşi. Dar să nu creadă cineva că nu se înfurie şi cei care nu sunt în stradă, când văd că sunt devastate proprietăţi, că sunt devastate magazine, când văd că se duc miliarde”, a declarat Dan Dungaciu directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici