Video Atac armat la o paradă de 4 iulie din SUA. Sunt cel puţin 6 persoane decedate şi 31 rănite

  • Update: Cel puţin şase persoane au fost ucise, iar alte 31 au fost rănite în urma unui atac armat produs în oraşul american Chicago în timpul unei parade organizate de Ziua Naţională a Statelor Unite, potrivit Reuters.
  • Focuri de armă au izbucnit luni pe traseul unei parade de 4 iulie în Highland Park, o suburbie bogată din Chicago, a anunţat biroul şerifului din comitatul Lake, iar un post de televiziune local a anunţat că cel puţin două persoane au fost ucise.
3235 afișări
UPDATE 21:20 Suspectul este descris în prezent ca fiind un bărbat de culoare albă, în vârstă de aproximativ 18-20 de ani, cu părul negru mai lung, de constituţie mică şi care purta un tricou alb sau albastru.
 
UPDATE 20:40 Poliţia din Highland Park, Illinois, a anunţat că 16 persoane au fost transportate la spitale, iar 5 persoane au fost confirmate ca fiind decedate în urma împuşcăturilor de la parada de 4 iulie. Poliţia consideră că este vorba de un incident activ şi spune că locuitorii trebuie să se adăpostească. Perimetrul a fost securizat în jurul centrului oraşului.
 
Martorii spun că atacatorul se afla pe acoperişul Uncle Dan's şi a tras în paradă.  A tras 5 sau 6 focuri de armă, apoi o pauză, apoi încă 5 sau 6 focuri de armă. Trăgătorul este încă în libertate, iar locuitorii din North Shore sunt rugaţi să rămână în casă.
 
„Rămâneţi în afara zonei, permiteţi forţelor de ordine şi primilor respondenţi să îşi facă treaba", a declarat departamentul şerifului pe Twitter, adăugând că adjuncţii asistă poliţia din Highland Park.
 
Surse neidentificate din cadrul forţelor de ordine au declarat că cel puţin două persoane au fost ucise şi mai multe persoane au fost rănite. Suspectul este în continuare în libertate, a relatat WGN, citând o sursă din cadrul forţelor de ordine.
 
Reprezentantul american Brad Schneider, al cărui district include Highland Park, a declarat că el şi echipa sa de campanie se adunaseră la începutul paradei când au început împuşcăturile.
 
Parada a fost oprită brusc când s-au tras focuri de armă la aproximativ 10 minute după ce a început, făcând sute de oameni să fugă pentru a fi în siguranţă, potrivit Reuters.
 
Martorii au declarat că un individ a tras cel puţin 20 de focuri de armă în timpul paradei organizate de Ziua Independenţei Statelor Unite.


 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici