Video GALERIE FOTO. Italia revine la viaţă după două luni de carantină. Milioane de oameni s-au întors la muncă

  • Italia, statul în care trăieşte cea mai mare comunitate de români din afara ţării, revine la viaţă după pandemie. 4,5 milioane de oameni s-au întors la muncă.
  • Oamenii au voie să îşi viziteze rudele, dar nu pot părăsi regiunea în care locuiesc, cu excepţia cazurilor urgente.
  • Ieri, Italia a înregistrat cel mai mic număr de decese din cauza coronavirusului din ultimele două luni.
  • Relaxarea măsurilor de carantină a început şi în Grecia. S-au redeschis magazinele mici şi saloanele de înfrumuseţare.
3351 afișări

După două luni de carantină strictă, italienii au voie din nou să iasă din case. Străzile s-au umplut de maşini în marile oraşe, iar în gări şi autogări a fost forfotă mare. Oamenii s-au aşezat la cozi pentru a prinde un bilet. Unii vor să îşi viziteze familiile, alţii se grăbeau să ajungă la muncă. Greu, în aşa aglomeraţie, să poţi păstra distanţarea socială, însă toţi poartă măşti, iar în gări, nimeni nu a urcat în tren înainte de a i se lua temperatura.

Iată ce spun italienii:

„Evident, după ce am stat în casă aproximativ 60 de zile, e bine (să ieşi, n.r.), mă simt bine, mă simt în siguranţă, bineînţeles, cu măsuri de protecţie. Trebuie să fim precauţi şi să respectăm recomandările.”

„(Emoţionat?) Emoţionat e un cuvânt cam mare, dar e bine să te întorci la normalitate.”

O data cu relaxarea măsurilor de carantină, mulţi s-au grăbit spre cafenele pentru a-şi potoli pofta pentru  celebrul cappuccino.

Sunt fericiţi că pot ieşi din casă, dar îngrijoraţi că viaţa nu va reveni la normalul de dinainte de pandemie.

„Este o uşurare (redeschiderea, n.r) într-un fel, dar am venit la muncă şi am dat de alte probleme. Suntem chiar mai panicaţi, pentru că ne-au spus că ne închid din nou în 2-3 zile, dacă se fac cozi. Cum putem reporni în astfel de condiţii? Vii la muncă, dar nu poţi munci liniştit în condiţiile astea, după ce două luni închis în casă precum şobolanii”, spune Daniela Dionisi, florăreasă.

Italia a fost prima ţară europeană care a impus carantina la nivel naţional, încă de pe 9 martie, şi este în continuare statul european cel mai afectat de pandemie, cu peste 210.000 de cazuri de coronavirus şi peste 25.000 de morţi. În ultimele zile însă, numărul cazurilor noi şi al deceselor a scăzut simţitor. Ieri, Italia a raportat cele mai puţine decese, 147, cel mai mic număr din ultimele două luni.

De relaxarea carantinei au parte şi grecii. Şi aici oamenii au voie din nou să iasă din casă. Şi aici, aceleaşi măsuri de protecţie şi nelipsitele măşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici