Video GALERIE FOTO Protestele românilor din străinătate/ Manifestaţii la Sofia, Chişinău, Roma, Paris, Valletta, Bruxelles, Luxemburg şi Budapesta, în sprijinul manifestaţiilor din România

Românii din diaspora au protestat duminică în semn de solidaritate cu protestele din ţară, în mai multe oraşe, de la capitala Bulgariei Sofia, la marşul din Chişinău, sutele de români care au manifestat la Roma în sprijinul acţiunilor din România, precum şi în Valletta, Bruxelles, Luxemburg, Paris sau Budapesta.

5970 afișări

Proteste programate la Sofia la ora 17.00, în semn de solidaritate cu protestatarii români-Novinite

Acţiunea a început la ora locală 17.00, mai anunţă agenţia.

"Ceea ce se întâmplă în România este de fapt rezultatul unui act guvernamental care a reuşit dintr-o dată să şteargă toate diferenţele din societate", a declarat pentu postul naţional de radio din Bulgaria Ivan Radev, un jurnalist care a participat la organizarea protestului.

Marş la Chişinău, în semn de susţinere faţă de protestatarii români

Un marş în semn de susţinere faţă de protestatarii români a avut loc duminică în faţa Ambasada României la Chişinău, relatează Unimedia.

Manifestaţia a început la ora 15:30.

"Susţinem protestatarii din Romania. Statul de drept trebuie să prevaleze asupra intereselor a câtiva corupţi", era menţionat în descrierea evenimentului creat pe Facebook.

Radio Chişinău anunţă că sâmbătă, 4 februarie, protestatarii din România le-au mulţumit susţinătorilor din Republica Moldova pentru că s-au solidarizat cu ei şi le-au arătat sprijinul. Inscripţia ”Mulţumim, Moldova” a fost proiectată cu lumini, aseară, pe o clădire din centrul Bucureştiului.

Un protest de solidaritate a fost organizat de un grup de tineri în seara zilei de 1 februarie, în faţa Ambasadei României la Chişinău. Ulterior, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr a organizat un miting pe data de 3 februarie, în preajma statuii lui Ştefan cel Mare din centrul capitalei moldovene. Manifestanţii de la Chişinău şi-au exprimat sprijinul pentru mişcările de protest din oraşele României, dar au scandat şi lozinci împotriva guvernării de la Chişinău.

Deviza manifestanţilor adunaţi vineri în centrul Chişinăului în semn de solidaritate cu protestatarii din România era "Două state, aceiaşi hoţi".

Manifestaţie: „Suntem departe, dar ne pasă! ”, au spus românii aflaţi la Roma

Cîteva sute de români aflaţi în Italia au manifestat la Roma în sprijinul acţiunilor de protest care au loc de şase zile la Bucureşti şi în ţară.

Românii au manifestat în Piazza dell'Esquilino, duminică, între orele 16.00 şi 18.00. Au venit cu copii, au fluturat steaguri şi au scandat „România nu uita, Roma e de partea ta”, „Suntem departe, dar ne pasă” şi „Hoţii stau la puşcărie în democraţie”.

La manifestaţie au participat peste 500 de persoane, care au cântat imnul naţional.

 

Mai mulţi români care locuiesc în Malta au participat duminică la un protest anticorupţie

Mai mulţi români care locuiesc în Malta au participat duminică la un protest anticorupţie în faţa consulatului Românei de la Valletta, chiar dacă Guvernul din România a abrogat odronanţa care ar fi protejat zeci de politicieni de urmărire penală, scrie Times of Malta.

Publicaţia relatează că Guvernul din România şi-a retras planurile după cele mai mari proteste de la îndepărtarea de la putere a fostului dictator Nicolae Ceauşescu, în anul 1989.

Românii care locuiesc în Malta au protestat ţinând în mână steagul României şi pancarte cu mesaje împotriva liderului Partidului Social-Democrat, Liviu Dragnea.

"Premierul Sorin Grindeanu a spus că ordonanţa, care ar fi dezincriminat mai multe infracţiuni de corupţie în ceea ce Guvernul spunea că este o încercare de a reduce presiunea din sistemul penitenciarelor, a fost abrogată astăzi, la cinci zile după ce a fost aprobată de Cabinet", scrie Times of Malta.

Protest în faţa Ambasadei din Bruxelles, românii au scandat "DNA, DNA, Belgia-i de partea ta”

Peste 300 de români au protestat, duminică, în faţa Ambasadei României din Bruxelles, şi au scandat "Hoţii”, "În democraţie se stă la puşcărie”, "Jos Guvernul”, "Demisia”, "DNA, DNA, Belgia-i de partea ta” şi "Ne pasă, ne pasă de casă”.

Protestatarii au avut şi pancarte cu mesaje "Votul nu-i un cec în alb”, "Rezistă Bucureşti”, "DNA ia-i pe toţi, scapă-ne de mafioţi”, "Stop corupţia” şi "Ultima strigare, Dragnea la închisoare”.

Oana, una dintre protestatare, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că românii din Bruxelles, dar nu numai, ci şi din alte oraşe din Belgia, au protestat în faţa ambasadei nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă acasă.

"Am ieşit pentru că ne pasă. Chiar dacă suntem departe de ţară, ne pasă ce se întâmplă în România. Suntem nemulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat cu OUG privind Codurile, nu este acceptabil să se întâmple aşa ceva într-o ţară din UE. Nu mai vrem să se întâmple aşa nici pentru noi, nici pentru copiii noştri, nici pentru bunicii noştri care au votat cu PSD”, a spus aceasta.

Protestul a durat două ore şi a fost supravegheat de poliţia din capitala Belgiei, iar la final cei prezenţi au intonat Imnul Naţional.

Românii din Luxemburg au protestat pentru a-şi arăta susţinerea faţă compatrioţii lor

Românii din Luxemburg s-au adunat vineri seară şi duminică dimineaţa în faţa ambasadei României din această ţară pentru a-şi arăta susţinerea faţă compatrioţii lor, relatează site-ul cotidianului Luxemburger Wort.

"Chiar dacă Guvernul din România a anunţat sâmbătă seara că va retrage acestă ordonanţă controversată, românii au decis să protesteze în continuare în România şi în străinătate pentru a menţine presiunea", scrie Luxemburger Wort.

Imnul României a răsunat, duminică seară, pe străzile din Budapesta, unde 100 de români au protestat

Imnul României a răsunat, duminică seară, pe străzile din Budapesta, fiind cântat de cei aproape 100 de români care s-au strâns să protesteze în faţa Ambasadei României din capitala Ungariei.

Românii care se află în Budapesta au organizat protestul începând cu ora 17.00, mobilizându-se pe site-urile de socializare.

Au fost şi tineri şi bătrâni, părinţi cu copii în braţe, spunând că îi uneşte dorinţa de a vedea România ca pe "o ţară ca afară”.

Ei au venit cu steaguri ale României şi au purtat pancarte pe care au scris "Avem alergie la minciună şi hoţie”, "Avem alergie la infamie”, "Români şi minorităţi din întreaga Românei, se unesc şi vor băga hoţii în puşcărie” sau "Drag ne-ai fi în puşcărie”.

Ei au scandat împotriva PSD şi a lui Liviu Dragnea şi au strigat "Hoţii, Hoţii!”, "DNA să vină să vă ia”, "Ruşine, ruşine să vă fie” şi "România, Trezeşte-te”.

Protestul a durat aproximativ trei ore, timp în care oamenii au protestat paşnic, fiind supravegheaţi de câţiva poliţişti maghiari.

Românii din Paris au manifestat pentru susţinerea statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei

Românii din Paris au manifestat duminică, între orele 15.00 şi 17.00 (16.00 şi 18.00 ora României) pentru susţinerea statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei.

"Veniţi alături de noi şi arătaţi-vă sprijinul pentru statul de drept şi lupta împotriva corupţiei din România!
În cursul ultimilor ani, România a realizat progrese impresionante în lupta împotriva corupţiei. Astăzi, aceşti ani de evoluţie şi progres sunt puşi în discuţie iar lupta împotriva corupţiei este în mare pericol",
se arată în descrierea din limba franceză a evenimentului creat pe Facebook.

Românii au protestat şi în Stuttgart, Germania

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici