Video Joe Biden, către civilii şi ostaticii din Gaza: ,,Nu vă vom părăsi"

Preşedintele Biden a vorbit cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Abbas, şi a promis că SUA nu vor condamna civilii în Fâşia Gaza pentru acţiunile teroriste ale organizaţiei Hamas împotriva Israelului.

400 afișări

Preşedintele Biden a condamnat atacul brutal al organizaţiei teroriste Hamas asupra Israelului, început de pe 7 octombrie,  şi a reiterat faptul că ,,Hamas nu reprezintă dreptul poporului palestinian la demnitate şi autodeterminare".

Preşedintele Abbas l-a informat pe preşedintele Biden despre implicarea sa în regiune şi despre eforturile sale de a aduce asistenţă umanitară urgent necesară poporului palestinian, în special în Gaza.

Preşedintele Biden i-a oferit preşedintelui Abbas şi Autorităţii Palestiniene sprijinul său deplin pentru efortul de prevenirea escaladării războiului. 

Preşedintele american a discutat cu preşedintele Autorităţii Palestiniene despre eforturile SUA de a colabora cu Organizaţia Naţiunilor Unite, Egipt, Iordania, Israel şi alţii pentru a asigura ajutorul umanitar pentru civilii din Gaza.

În cele din urmă, preşedintele Biden a detaliat eforturile SUA pentru a preveni extinderea conflictului şi cei doi lideri au discutat despre necesitatea de a păstra stabilitatea în Cisiordania. 

Spre seară, Joe Biden şi prima doamnă, Jill Biden, au ţinut un discurs despre drepturile comunităţii LGBTQIA+ şi au condamnat regimurile autoritare care persecută homosexualii la Cina Naţională a Campaniei pentru Drepturile Omului la Washington, D.C.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici