NATO somează Rusia să nu mai efectueze manevre militare neprevăzute

Alianţa Nord-Atlantică exprimă "preocupare" în legătură cu exerciţiile militare neprevăzute organizate de Rusia, conform unui comunicat oficial remis agenţiei ruse TASS.

3803 afișări
Imaginea articolului NATO somează Rusia să nu mai efectueze manevre militare neprevăzute

NATO somează Rusia să nu mai efectueze manevre militare neprevăzute (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Alianţa Nord-Atlantică exprimă o profundă preocupare privind exerciţiile neprevăzute organizate de Rusia", potrivit unui comunicat oficial.

"Rusia a efectuat cel puţin 12 exerciţii militare inopinate în ultimii doi ani, în timp ce Alianţa Nord-Atlantică nu a mai efectuat astfel de mavenre militare din timpul Războiului Rece", a declarat un oficial NATO pentru agenţia TASS.

Marţi, Aleksei Meşkov, adjunct al ministrului rus de Externe, afirma că Rusia este "profund îngrijorată" de manevrele militare NATO efectuate în apropierea frontierelor Rusiei.

Nave ale Alianţei Nord-Atlantice efectuează exerciţii în Marea Neagră, în timp ce Rusia a lansat manevre militare în regiunea Arctică, în Crimeea, în Marea Neagră şi în Marea Baltică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici