Video Oraşul cu peste 3.000 de cazuri COVID-19 unde plimbările sunt încă permise. O româncă explică de ce este posibil

  • În Munchen, oamenii au voie să iasă la plimbare sau la alergat, însă nu mai mult de doi
  • În Munchen, magazinele sunt deschise, dar produsele de igienă lipsesc sau sunt raţionalizate
  • În Germania sunt peste 96.000 de cazuri de COVID-19, din care peste 3.000 în Munchen
4419 afișări

În Germania sunt acum peste 96.000 de cazuri de COVID-19. Cu toate astea, oamenii au mai multă libertate de mişcare. Te întrebi de ce? Simplu, pentru că respectă regulile. De exemplu, au voie să se plimbe pe stradă şi să iasă la jogging, cu condiţia să nu fie mai mult de două persoane. Iar ei chiar aşa fac.

Îţi arată cum decurge viaţa acolo Ingrid, o româncă stabilită de câţiva ani în Munchen.

„Destul de multă lume ieşită, sportivi mulţi, dar şi foarte mulţi care se plimbă. Plimbatul încă nu e interzis în München.”

„Magazinele sunt deschise în Munchen. Dar, ca şi la noi, lipsesc produsele de igienizare. În plus, oamenii sunt obligaţi să cumpere cu măsură.”

„Dezinfectant nu este de găsit. Din păcate, nu se mai găseşte nici online. Aici există hârtie igienică, însă ni se spune că avem voie să cumpărăm doar un pachet. Sau de şerveţele de bucătărie... Peste tot stă afişat acelaşi text.”

„Magazinele nu mai sunt la fel de bine aprovizionate ca înainte de epidemie. În plus, au fost impuse reguli stricte de protecţie.”

„Congelatoarele sunt goale, ceea ce mă miră. Iar în faţa galantarelor au pus un rând de paste şi făină, că să limiteze contactul.”

Ingrid, la fel ca alte zeci de mii de germani, lucrează de acasă. Dar ia partea bună a lucrurilor. „Sunt foarte recunoscătoare că pot lucra de acasă şi că avem de muncă.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici