- Home
- Externe
- LONDRA, (28.11.2017, 02:34)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Premierul turc susţine că există confuzii la nivelul Uniunii Europene în urma votului de Brexit, iar locul Turciei în procesul de extindere trebuie revizuit
Uniunea Europeană este "complet confuză" după ce Marea Britanie a votat pentru părăsirea Blocului comunitar, care trebuie să îşi revizuiască viziunea de extindere şi locul Turciei în acest proces, a declarat luni premierul turc Binali Yildirim, relatează site-ul agenţiei Reuters.
356 afișări

Premierul turc susţine că există confuzii la nivelul Uniunii Europene în urma votului de Brexit, iar locul Turciei în procesul de extindere trebuie revizuit
"După decizia de Brexit, UE este complet confuză. Ei trebuie să îşi revizuiască viziunea pentru viitor, cât de mult se vor extinde şi ce loc va avea Turcia în acest proces. Noi suntem aici. Nu plecăm nicăieri", a spus Yildirim, în cadrul unei vizite la Londra.
Turcia a început negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană în 2005, doar unul dintre cele 16 capitole de discuţii fiind încheiate. În urmă cu doi ani, Blocul comunitar a promis să grăbească negocierile dacă Ankara va contribui la gestionarea fluxului de imigranţi, însă măsurile luate de preşedintele Recep Tayyip Erdogan după tentativa de lovitură de stat din 2016 au atras criticile cancelariilor occidentale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
EVOLUȚII PARALELE. În urmă cu 600.000 de ani, omenirea s-a împărțit în două. Un grup a rămas în Africa, celălalt a pornit spre Asia
-
Legea offshore a primit raport favorabil în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor
-
Legea pentru implementarea sistemului naţional e-Factura, promulgată de Klaus Iohannis
-
Detalii despre boala lui Putin: tratat cu sânge de căprioară, însoţit de neurochirurgi
Oficialii Uniunii Europene şi-au exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la situaţia drepturilor omului în Turcia şi la situaţia politică. Referendumul din 16 aprilie din Turcia privind reformele constituţionale, în urma căruia prerogativele preşedintelui au fost extinse, a generat, de asemenea, dezamăgire şi dezaprobare în cadrul UE.
Recent, Uniunea Europeană a redus finanţarea acordată Turciei, după stabilirea bugetului pentru 2018, fiind invocate îndoieli cu privire la angajamentul Ankarei pentru respectarea democraţiei şi a drepturilor omului. În plus, discuţiile de aderare au fost îngheţate.
Premierul Turciei a mai declarat că nu crede în scenariul potrivit căruia criza din Siria ar putea fi rezolvată cu rămânerea preşedintelui Bashar al-Assad la putere.
"Regimul actual este responsabil pentru modul în care lucrurile s-au desfăşurat în Siria ... Nu cred că este o perspectivă realistă construirea unei păci durabile în Siria cu Assad (în funcţie)", a mai spus Binali Yildirim.





Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



TACATACA.PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe