- Home
- Externe
- ANKARA, (26.04.2018, 01:12)
- Marian Avram
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Prim-ministrul Turciei: Ankara îşi păstrează în continuare obiectivul de a adera la UE
Binali Yildirim, prim-ministrul Turciei, a afirmat, miercuri, că Ankara îşi păstrează în continuare obiectivul de a adera la Uniunea Europeană, adăugând că nu este în interesul Bruxellesului ”să supere” un aliat atât de important precum Turcia, relatează site-ul agenţiei Anadolu.
666 afișări

Prim-ministrul Turciei: Ankara îşi păstrează în continuare obiectivul de a adera la UE
Yildirim, aflat într-o vizită oficială la Madrid, a precizat că Turcia aşteaptă să adere la UE de peste 60 de ani.
”Suntem membri NATO. Aşteptăm aderarea la UE de mai bine de 60 de ani. Toţi cei care au cerut aderarea la Blocul comunitar după noi au aderat înaintea noastră. Există o abordare ideologică atunci când vine vorba de Turcia. (...) A supăra un aliat important precum Turcia nu este o mişcare înţeleaptă pentru viitorul UE”, a declarat premierul turc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Războiul imobiliar. Cât costă să închiriezi și să cumperi apartamente în Kiev și Liov
-
Zelenski acuză Rusia că a blocat exportul a 22 de milioane de tone de alimente
-
Un rus de 39 de ani a fost pus de Putin să salveze Rusia de la faliment
-
Invadatorii recunosc că au probleme. Sancţiunile au stricat logistica în Rusia
Yildirim a subliniat că relaţiile dintre Turcia şi Rusia sunt esenţiale pentru securitatea Europei.
”Eurasia ar trebui să fie centrul păcii”, a adăugat prim-ministrul Turciei.
Turcia a început negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană în 2005, doar unul dintre cele 16 capitole de discuţii fiind încheiate. În urmă cu doi ani, Blocul comunitar a promis să grăbească negocierile dacă Ankara va contribui la gestionarea fluxului de imigranţi, însă măsurile luate de preşedintele Recep Tayyip Erodgan după tentativa de lovitură de stat din 2016 au atras criticile cancelariilor occidentale.
Oficialii Uniunii Europene şi-au exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la situaţia drepturilor omului în Turcia şi la situaţia politică, după tentativa eşuată de lovitură de stat de anul trecut. Referendumul din 16 aprilie din Turcia privind reformele constituţionale, în urma căruia prerogativele preşedintelui au fost extinse, a generat, de asemenea, dezamăgire şi dezaprobare în cadrul UE.






Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



PROSPORT.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe