Video SUA urmează modelul României. Achiziţii de măşti la preţuri umflate, de şase ori peste preţul normal

  • Măştile medicale au ajuns să coste în America, şi 6$ bucata, scrie WallStreetJournal
  • Producţia acestor măşti se realizeaza în China, în proporţie de 85%
  • Guvernul american a investit până acum 110 mil. $ în măşti medicale
2078 afișări

America merge pe urmele României şi ajunge să plătească şi 6 $ pe o mască medicală, de 6 ori peste preţul normal. De asemenea, departamentul de Sănătate al Americii a declarat în luna martie că ar putea susţine doar 1% din materialele medicale necesare pentru 1 an de epidemie. De ce cele mai bogate state ale lumii sunt în această situaţie?

America depinde de un sistem global de distribuţie a materialelor medicale, sistem care în acest moment, nu mai funcţionează la parametri normali. WallStreetJournal explică şi scrie că 85% din materialele medicale la nivel global, se produc în China. De asemenea, China este un producător major al fibrei din măştile medicale N95, ce filtrează praful şi microbii. Şi America produce însă în acelaşi timp, este şi unul dintre cei mai mari importatori. 

Aşa a ajuns America să investească 110 mil. $, până în acest moment, în măşti medicale. Din cele 20 de milioane de măşti de protecţie comandate de Guvernul american, cel puţin 80% au fost luate de la vânzători care nu au au mai avut contracte cu Guvernul înainte iar dacă au mai avut, au fost pe sume foarte mici. În aceste condiţii, este simplu de înţeles de ce există un deficit atât de mare de măşti medicale şi de ce personalul medical este expus virusului fără a avea disponibil măsuri minime de protecţie. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici