ARCA DE LUX A LUI NOE: Cum vor trăi milionarii lumii după Apocalipsă - FOTO

Un milionar american a decis să-şi investească banii în construirea de blocuri care să reziste Apocalipsei. El mizează pe teama oamenilor de sfârşit şi pe faptul că se adresează celor care au bani şi care vor putea să trăiască în lux chiar şi după ce lumea, aşa cum o ştim, nu va mai fi.

8552 afișări
Imaginea articolului ARCA DE LUX A LUI NOE: Cum vor trăi milionarii lumii după Apocalipsă - FOTO

ARCA DE LUX A LUI NOE: Cum vor trăi milionarii lumii după Apocalipsă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Larry Hall, în vârstă de 55 de ani, a cumpărat un siloz care fusese folosit pentru lansarea de arme nucleare, în Kansas, şi a decis să construiască apartamente de lux. Construit să reziste unei bombe atomice, blocul va putea linişti chiar şi cea mai paranoică persoană. Pereţii vor avea o grosime de 3 metri, iar construcţia va ajunge până la 50 de metri adâncime, scrie Daily Mail.

Blocul subteran va fi proiectat să reziste multor scenarii devastatoare, cum ar fi pandemii, atacuri teroriste, radiaţii ucigaşe sau foamete.

"Oamenii se tem de multe catastrofe. Eu personal mă tem că exploziile solare vor distruge reţeaua electrică, ceea ce va provoca haos", susţine Hall.

Până în prezent, Hall, care are în proiect alte trei asemenea blocuri în zone diferite din SUA, a vândut patru apartamente în blocul din Kansas, primind în schimb suma de 7 milioane de dolari. Cei care vor investi în aceste apartamente îl vor avea vecin chiar pe antreprenor, pentru că şi acesta şi-a achiziţionat o locuinţă în blocul subteran, care va avea 14 nivele.

Cei interesaţi pot cumpăra un etaj din cele şapte cu scop rezidenţial, pe care vor plăti două milioane de dolari, sau jumătate de etaj în schimbul unui million de dolari. Pentru moment, apartamentele sunt conectate printr-o scară circulară, însă acestea vor fi înlocuite ulterior cu un lift.

Hall doreşte să construiască şi o fermă interioară pentru a produce peşte şi legume care să hrănească 70 de persoane pe termen nelimitat. În plus, în bloc vor fi făcute stocuri de alimente care să fie suficiente pentru o perioadă de cinci ani. Etajul superior şi clădirea exterioară vor fi doar elemente de securitate. Alte etaje vor funcţiona ca piscină, cinematograf sau bibliotecă. De asemenea, vor exista şi o şcoală şi un spital. Energia necesară funcţionării va fi asigurată de mori de vânt şi generatoare de curent. În plus, apa va putea fi stocată în cazane uriaşe amplasate sub pământ.

Şi sistemul de siguranţă va fi unul de nivel maxim, urmând să fie împiedicată orice încercare de a intra în complex, susţine Hall.

În plus, locaţia exactă a complexului subteran este păstrată secretă.

Legătura cu exteriorul se va face cu ajutorul unor monitoare uriaşe, care vor oferi imagini din Paris, New York, Tokyo, o plajă, un munte sau o pădure, în funcţie de preferinţele locuitorilor.

Larry Hall a cheltuit 4 milioane de dolari pe siloz, inclusiv cei 300.000 de dolari plătiţi în 2008 pentru locul respectiv. Antreprenorul se aşteaptă să vândă toate apartamentele până în luna august a acestui an.

Printre cei care s-au arătat interesaţi de apartamente s-au numărat, potrivit lui Hall, un jucător din Liga de Fotbal American, un concurent de raliuri, un producător de film şi numeroşi politicieni celebri, însă antreprenorul susţine că a decis să ceară toţi banii înainte de finalizarea proiectului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici