DEZASTRUL devine realitate: 800 de milioane de oameni, CONCEDIAŢI/ Ce ţări vor fi afectate în primul rând

În următorii 13 ani, 800 de milioane de oameni vor rămâne fără loc de muncă. Până în 2030, roboţii şi automatizarea vor provoca o schimbare economică majoră, iar primele afectate vor fi ţările bogate, arată un studiu realizat de firma McKinsey, potrivit Business Insider.

5685 afișări
Imaginea articolului DEZASTRUL devine realitate: 800 de milioane de oameni, CONCEDIAŢI/ Ce ţări vor fi afectate în primul rând

DEZASTRUL devine realitate: 800 de milioane de milioane de oameni, CONCEDIAŢI/ Ce ţări sunt afectate în primul rând

Naţiunile Unite estimează că populaţia lumii va ajunge la 8,5 miliarde de oameni până în 2030, ceea ce înseamnă că roboţii vor lăsa aproximativ 10% din populaţia lumii fără loc de muncă. 

Studiul McKinsey a acoperit 46 de state şi 800 de profesii, şi a descoperit că dimensiunea impactului va fi foarte mult influenţată de ţara în care locuieşti.

Naţiunile prolifice precum Japonia, Coreea de Sud, Statele Unite şi Marea Britanie, au bugete mai mari pentru a investi în automatizări, ceea ce va rezulta într-un număr mai mare de muncitori afectaţi. Naţiunile mai sărace precum India, nu vor avea bani de investit în automatizări, ceea ce va rezulta în mai multe locuri de muncă pentru oameni.

Tipurile de locuri de muncă afectate variază – automatizarea nu va afecta doar joburile prost plătite, sau care primesc oameni fără experienţă. Dacă o activitate presupune muncă activitate repetitivă şi lucru cu date, această activitate este vulnerabilă la automatizare – aşa cum a fost evidenţiat de către inteligenţa artificială, chiar şi anumite sarcini pe care le realizează avocaţii la început de drum în cadrul unei firme, pot fi preluate de tehnologie.

Printre locurile de muncă ce vor fi afectate cel mai mult de automatizare în ţările dezvoltate se numără: operatori de maşinării şi constructori de maşinării, spălători de vase în restaurante, muncitorii din bucătării, muncitori de birou precum managerii de plăţi şi chelnerii.

Locurile de muncă ce vor fi afectate cel mai puţin de automatizare în ţările dezvoltate se numără: angajaţii din domeniul sănătăţii, precum medici şi asistente, computer engineers, muncitorii din construcţii şi cadrele didactice.

McKinsey transmite că vestea bună este reprezentată de faptul că vor exista totuşi destule locuri de muncă pentru toată populaţia planetei ce va avea drept şi putere de muncă.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici