Globurile de Aur 2020 | „Once Upon a Time in Hollywood”, de Quentin Tarantino, marele câştigător al galei / „1917” - desemnat cel mai bun film dramă / Lista completă a laureaţilor. FOTO

Cea de-a 77-a ediţie a galei Globurilor de Aur are loc duminică noapte, la Los Angeles şi dă startul sezonului marilor premii cinematografice de la Hollywood. Ramy Youssef este primul câştigător al serii, fiind desemnat cel mai bun actor într-un serial de comedie.

4121 afişări
Imaginea articolului Globurile de Aur 2020 | „Once Upon a Time in Hollywood”, de Quentin Tarantino, marele câştigător al galei / „1917” - desemnat cel mai bun film dramă / Lista completă a laureaţilor. FOTO

Sursa: Profimedia

Ramy Youssef a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un serial de comedie, pentru rolul din "Rami".

La acelaşi premiu au mai fost nominalizaţi Ben Platt, pentru "The Politician", Paul Rudd, pentru "Living With Yourself", Bill Hader, pentru "Barry" şi Michael Douglas, pentru "The Kominsky Method", acesta din urmă fiind laureatul trofeului de anul trecut.

„Once Upon a Time in Hollywood”, de Quentin Tarantino, marele câştigător al galei Globurilor de Aur

„Once Upon A Time In Hollywood" a fost, cu trei trofee, marele câştigător al galei Globurilor de Aur 2020, fiind desemnat cea mai bună comedie, în timp ce "1917", de Sam Mendes, a primit premiul pentru cea mai bună dramă. „Succession", „Fleabag" şi „Cernobîl" au primit majoritatea premiilor TV.

Citeşte continuarea...

Renée Zellweger, premiată cu Globul de Aur 2020 pentru cea mai bună actriţă într-un film dramă

Renée Zellweger a fost premiată cu Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un film dramă, cel din "Judy", de Rupert Goold, la cea de-a 77-a ediţie a galei, care are loc duminică noapte, la Los Angeles.

Citeşte continuarea...

Globurile de Aur 2020: Joaquin Phoenix, desemnat cel mai bun actor într-un film dramă

Joaquin Phoenix a fost desemnat cel mai bun actor într-un film dramă, pentru rolul din "Joker", de Todd Phillips, la cea de-a 77-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care are loc duminică noapte, la Los Angeles.

Citeşte continuarea...

Globurile de Aur 2020: Taron Egerton, desemnat cel mai bun actor într-o comedie

Scoţianul Taron Egerton a fost desemnat cel mai bun actor într-un film comedie/ musical, pentru rolul lui Elton John interpretat în lungmetrajul "Rocketman", la cea de-a 77-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care are loc duminică seară, la Los Angeles.

Citeşte continuarea...

Globurile de Aur 2020: „Once Upon A Time In Hollywood”, desemnat cel mai bun film de comedie

Lungmetrajul "Once Upon A Time In Hollywood", de Quentin Tarantino, a fost desemnat cel mai bun film comedie/ musical la cea de-a 77-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care are loc duminică noapte, la Los Angeles.

Citeşte continuarea...

Lista completă a câştigătorilor premiilor Globurile de Aur 2020

Prezentăm mai jos lista completă a câştigătorilor celei de-a 77-a ediţii a galei Globurilor de Aur, care a avut loc duminică noapte, la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles.

Citeşte continuarea...

Globurile de Aur 2020: „Succession”, desemnat cel mai bun serial dramă

Producţia HBO "Succession" a primit premiul Globul de Aur pentru cel mai bun serial dramă, la cea de-a 77-a ediţie a galei, care are loc duminică noapte, la Los Angeles.

Citeşte continuarea...

Globurile de Aur 2020: Russell Crowe, desemnat cel mai bun actor într-o miniserie TV

Actorul neozeelandez Russell Crowe a primit premiul Globul de Aur pentru cel mai bun rol principal într-o miniserie/ într-un film TV, cel din "The Loudest Voice", la cea de-a 77-a ediţie a galei, care are loc duminică noapte, la Los Angeles.

Citeşte continuarea...

Globurile de Aur 2020:Phoebe Waller-Bridge, desemnată cea mai bună actriţă într-un serial de comedie

Phoebe Waller-Bridge a primit premiul Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un serial de comedie, "Fleabag", la cea de-a 77-a ediţie a galei, care are loc duminică noapte, la Los Angeles.

Citeşte continuarea...

"Parasite", de Bong Joon-Ho, premiat cu Globul de Aur 2020 pentru cel mai bun film străin

Lungmetrajul sud-coreean "Parasite", de Bong Joon-Ho, a fost premiat cu Globul de Aur pentru cel mai bun film străin la cea de-a 77-a ediţie a galei, care are loc duminică noapte, la Los Angeles.

Citeşte continuarea...

Globurile de Aur 2020: Brian Cox, desemnat cel mai bun actor într-un serial dramă

Brian Cox a fost desemnat cel mai bun actor într-un serial dramă, pentru rolul din "Succession", la cea de-a 77-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care are loc duminică noapte, la Los Angeles.

Citeşte continuarea...

Globurile de Aur 2020: Quentin Tarantino primeşte Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu

Cineastul american Quentin Tarantino a primit premiul Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu, al filmului "Once Upon A Time In Hollywood", la cea de-a 77-a ediţie a galei, care are loc duminică noapte, la Los Angeles.

Citeşte continuarea...

„Fleabag” a primit premiul Globul de Aur 2020 pentru cel mai bun serial de comedie/ musical

Producţia britanică "Fleabag" a primit premiul Globul de Aur pentru cel mai bun serial de comedie/ musical la cea de-a 77-a ediţie a galei, care are loc duminică noapte, la Los Angeles.

Citeşte continuarea...

Olivia Colman a primit Globul de Aur 2020 pentru cea mai bună actriţă într-un serial dramă

Artista britanică Olivia Colman a primit Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un serial dramă, "The Crown", la cea de-a 77-a ediţie a galei, care are loc duminică noapte, la Los Angeles.

Citeşte continuarea...

Michelle Williams, premiată cu Globul de Aur 2020 pentru cea mai bună actriţă într-o miniserie TV

Michelle Williams a fost premiată cu Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-o miniserie/ într-un film TV, pentru rolul din "Fosse/Verdon", la cea de-a 77-a ediţie a galei, care are loc duminică noapte, la Los Angeles.

Citeşte continuarea...

„Cernobîl/ Chernobyl” - Globul de Aur 2020 pentru cea mai bună miniserie

Producţia HBO "Cernobîl/ Chernobyl" a primit Globul de Aur pentru cea mai bună miniserie/ cel mai bun film TV la cea de-a 77-a ediţie a galei, care are loc duminică noapte, la Los Angeles.

Citeşte continuarea...

Brad Pitt a primit Globul de Aur 2020, pentru rolul secundar din „Once Upon A Time In Hollywood”

Actorul american Brad Pitt a primit Globul de Aur pentru cel mai bun rol secundar masculin, cel din lungmetrajul regizat de Quentin Tarantino "Once Upon A Time In Hollywood", la cea de-a 77-a ediţie a galei, care are loc duminică noapte, la Los Angeles.

Citeşte continuarea...

Gigantul de streaming Netflix, care a început să producă în urmă cu şase ani conţinuturi originale, conduce gala, cu 34 de nominalizări.

Netflix are acum ocazia de a-şi consolida reputaţia alături de marile studiouri de la Hollywood. 17 dintre cele 34 de nominalizări au fost obţinute pentru lungmetraje.

Filmul "Marriage Story", de Noah Baumbach, conduce în topul nominalizărilor, cu şase, urmat de "The Irishman", de Martin Scorsese, cu cinci, ambele fiind produse de Netflix. De asemenea, "The Two Popes", de Fernando Meirelles, a primit patru nominalizări.

Printre filmele cu cele mai multe nominalizări la gala de anul acesta, produse de alte companii, sunt şi "Once Upon a Time in Hollywood", de Quentin Tarantino, cu cinci, şi "Joker", de Todd Phillips, cu patru.

Globurile de Aur sunt printre cele mai râvnite premii din cinematografia americană şi sunt un indicator major pentru filmele şi actorii care vor obţine ulterior trofeele Oscar. De altfel, anul trecut, câştigătorii Globurilor de Aur în categoriile dedicate lungmetrajelor au coincis cu cei ai Oscarurilor, exceptând laureaţii trofeului pentru cea mai bună coloană sonoră.

Netflix a produs trei dintre filmele nominalizate la Globul de Aur pentru cea mai bună dramă, respectiv "Irishman", "Marriage Story" şi "The Two Popes", iar la acest trofeu mai concurează lungmetrajele "1917" şi
"Joker".

Anul trecut, platforma de streaming a obţinut Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, cu "Roma", al mexicanului Alfonso Cuaron.

Quentin Tarantino este considerat favorit la premiul Globul de Aur pentru cea mai bună comedie, cu "Once Upon a Time... in Hollywood". În aceeaşi categorie au fost nominalizate şi filmele "Dolemite is my Name", "Jojo Rabbit", "Knives Out" şi "Rocketman".

Pentru rolul secundar din filmul lui Tarantino, Brad Pitt este şi el considerat favorit, în timp ce pentru rolul principal masculin într-o dramă se detaşează Joaquin Phoenix, cu interpretarea din "Joker". Judy Garland este considerată marea favorită la premiul Globul de Aur pentru un rol principal într-o dramă, cu cel din "Judy".

Awkwafina este considerată favorită la premiul pentru cea mai bună actriţă într-o comedie, pentru rolul din "The Farewell". Dacă va câştiga, ea va deveni prima actriţă de origine asiatică ce obţine Globul de Aur în această categorie.

Un asiatic este favorit şi în categoria dedicată filmelor străine, Bong Joon-ho, cu comedia neagră sud-coreeană "Parasite", premiată deja cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes 2019.

Joon-ho concurează cu nume grele ale Hollywood-ului şi la categoria dedicată regiei, respectiv cu Sam Mendes ("1917"), Quentin Tarantino ("Once Upon A Time In Hollywood"), Martin Scorsese ("The Irishman") şi Todd Phillips ("Joker").

Veteranul Martin Scorsese este nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun regizor pentru "Irlandezul: Asasinu mafiei/ The Irishman" şi a câştigat acest trofeu de trei ori, pentru "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2003), "Cârtiţa/ The Departed" (2007) şi "Hugo" (2012). Dacă va câştiga anul acesta, îl va egala pe Elia Kazan, care este în prezent regizorul cu cele mai multe Globuri de Aur câştigate. Kazan a fost premiat pentru lungmetrajele "Gentleman's Agreement" (1947), "Pe chei/ On the Waterfront (1954), "Păpuşica/ Baby Doll" (1956) şi "America America", în 1964.

Netflix domină şi nominalizările la producţiile de televiziune, cu 17 selecţii, faţă de 15 cât are marele rival HBO.

"The Crown", un serial despre familia regală britanică produs de Netflix, a primit patru nominalizări.

De asemenea, serialul "The Morning Show", produs de Apple pentru lansarea noii sale platforme de streaming, anul trecut, concurează în trei categorii.

Anul acesta, încă o dată, regizoarele au fost ignorate de industrie, niciuna nefiind nominalizată la Globul de Aur. De altfel, Barbra Streisand este singura femeie care a primit un Glob de Aur pentru regie, pentru "Yentl", în 1984. În 2020, nominalizaţii categoriei sunt toţi bărbaţi: Bong Joon Ho, "Parasite", Sam Mendes, "1917", Quentin Tarantino, "Once Upon A Time In Hollywood", Martin Scorsese, "The Irishman", Todd Phillips, "Joker".

Lorenzo Soria, preşedintele Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood, organizatoarea evenimentului, s-a apărat spunând că membrii organizaţiei votează în funcţie de filme şi de meritele acestora, nu de genul regizorului.

Cea de-a 77-a ediţie a galei Globurilor de Aur este prezentată de actorul de comedie Ricky Gervais, pentru a cincea oară.

Anul trecut, lungmetrajul "Green Book", de Peter Farrelly, a fost marele câştigător al galei Globurilor de Aur, cu trei premii, printre care şi cel pentru cea mai bună comedie, fiind secondat în top de drama în alb-negru "Roma", de Alfonso Cuaron, şi filmul muzical "Bohemian Rhapsody", cu câte două trofee.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici