Video Alexandru Rafila, la Marius Tucă Show, despre medicamentul care ar urma să fie autorizat pentru a trata Covid-19: Remdesivir ne va permite să avem o mai mică ocupare în ATI

Profesorul Alexandru Rafila, invitat special în emisiunea Marius Tucă Show, a discutat despre posibilitatea ca ţara noastră să aibă un medicament autorizat pentru Covid-19 până în toamnă.

1330 afișări

Principalele declaraţii ale profesorului Alexandru Rafila: 

(Despre Remdesivir) Este vorba despre primele informaţii care au rezultat din studiul de faza a treia, deci ultimul studiu de fază clinică al acestui medicament. Un studiu desfăşurat pe 4.000 de pacienţi; 2.400 gravi şi 1.600 mai puţin grav. Primele studii făcute în Chicago arată că din cei infectaţi au avut doar 2 decese din 113 dintre pacienţii cu simptome grave.

Sperăm să putem aduce şi în România testarea şi ca până în toamnă, FDA să poată să autorizeze aceste produse, iar în toamnă să discutam de prima terapie ţintită pentru coronavirus şi care să salveze vieţi.

Până joi, săptămâna viitoare, se vor anunţa rezultatele parţiale pentru încă 400 de pacienţi incluşi în studiu.

Acest medicament ne va permite să avem o mai mică ocupare în ATI.

Ar putea să fie o speranţă la nivel global.

Agenţia europeană a medicamentul trebuie să aprobe şi el acest medicament, speram să nu fie întârzieri.

Japonezii au un medicament inovativ, dar care are efecte toxice, dar se pare că are o anumită eficacitate, mai ales dacă este cumulat cu alte medicamente antivirale.
 
În China, studiul a fost oprit din cauza lipsei pacienţilor.
 
Remdesivir are un preţ foarte mic de producţie, sub 1 dolar pe zi de tratament, iar cercetarea a costat 150 de mililoane de dolari, o sumă în general mică.
 
Doar formele medii şi grave vor avea nevoie de acest medicament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici