Video Dragoş Petrescu, exclusiv la ”Marius Tucă Show: Când domnul Prim-Ministru a zis că industria ospitalieră contribuie limitat la PIB am înnebunit

”Marius Tucă Show”. Invitat a fost Dragoş Petrescu, antreprenor în industria restaurantelor.

1284 afișări
D: Sunt multe companii mici care sunt închise. Când domnul prim ministru a zis că industria ospitaliera contribuie limitat la PIB am înnebunit. Am solicitat o întalnire cu dânsul. Am ajuns la câteva concluzii. Pe 15 mai nu deschidem. Sunt multe motive. Urmând trendul european restaurantele au fost lasate pe uşa a doua. Avem un plan în 3 etape pentru HORECA. Am discutat despre urmatoarele: Planul de realansare, păstrarea somajului tehnic, programul de munca flexibila, folosirea granturilor din fondurile europene, solutionarea chiriilor.

D: Nimeni nu s-a gândit serios la clauza privind starea de forta majora din contract. Diverse companii au trecut ca în forţă majoră stai o luna - doua  şi după aia proprietarul sau chiriaşul poate rezilia contractul de drept. Treaba asta cu forta majoră nu ajută deloc. A rămas totul ca în pom pentru ca a trebuit să negociezi cu proprietarii.

T: Cunoscându-l pe Orban, totul va ramâne în pom.

D: Am zis să gestionăm mai bine faza a doua, a treia si a patra. Oamenii nu vor da buzna în restaurante.

T: O masă de 8 persoane poate să găzduiască 6 clienţi. Ce punem sub semnul întrebării?

D: La nivel personal, toata povestea cu covidul e o mascaradă. Fiind o mascarada trebuie să dăm cumva. Dacă luam în serios mascaradă trebuie să propagăm cumva către clientul nostru care crede în mascarada. Şi trebuie sa îi spunem că îl protejam. Pe modelul austriac, familiie de 4 adulţi pot sta împreuna la masă.

T: Eu cred că trebuie să testăm personalul.

D: Suntem într-un film prost. Pe de o parte trebuie sa scadem preţurile, iar pe de altă parte aproape orice masură pe care o iei va costa foarte mult. Proprietarii de restaurante trebuie să cumpere termometre, masti, manuşi, dezinfectant. Va avea cheltuieli suplimentare. Astea vor costa bani. Cine va plati? Clienţii vor fi puţini. Vor urma niste luni in care restaurante vor pierde bani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici