Video Ce i-a spus roboţelul Escu lui Klaus Iohannis

  • Klaus Iohannis a vizitat Spitalul Modular Covid-19
  • Roboţelul Escu i-a promis preşedintelui că o să fie bine
  • Escu: Trecem prin momente dificile
1309 afișări

"Bine aţi venit, domnule preşedinte! Numele meu este Escu şi sunt la datorie în Spitalul Modular COVID-19. Trecem prin momente dificile, dar o să fie bine!"

Roboţelul Escu e responsabil cu optimismul în noua Unitate de Suport Medical „Bucureştii Noi”. Aici vor fi primiţi, triaţi, cazaţi şi trataţi preliminar pacienţii infectaţi cu coronavirus. Centrul este destinat cazurilor non-critice.

Unitatea a fost amenajată într-o clădire de pe centura Capitalei, în zona Mogoşoaia, care aparţine unuia dintre cei mai mari retaileri de materiale de construcţii de la noi.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Totul special amenajat aici, este o facilitate total atipică, într-un spaţiu gândit pentru depozit sau magazin. Prin iniţiativă privată s-a realizat, practic, un fel de spital. Sunt impresionat. Avem aici multe soluţii noi, inovatoare. Această facilitate va fi operată într-un parteneriat, firmele private şi ONG-urile au amenajat totul, dar în practică, Insitutul Matei Balş, împreună cu IGSU va gestiona tot ce se va întâmpla aici.

După ce clădirea va fi echipată complet, va fi predată autorităţilor medicale. Iar roboţii asistenţi, precum Escu, vor avea grijă de pacienţi. Îi vor ghida în spital, vor servi mâncarea şi vor avea şi alte atribuţii ne-medicale. Unitatea de Suport „Bucureştii Noi” a fost construită din fonduri strânse de firme şi ONG-uri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici