Video DECLARAŢIA ZILEI | Viorica Dăncilă, în Parlamentul European: Azi v-am informat, oficial, despre abuzurile din România

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul dezbaterii din Parlamentl European, că miercuri i-a informat pe membrii acestui for despre abuzurile care s-au petrecut în România din cauza protocoalelor secrete, solicitându-le acestora să nu le mai ignore.

1610 afișări

"Comisia de la Veneţia spunea că în sistemul sovietic, Parchetul reprezenta un instrument... Jumătate dintre magistraţii din România au avut dosare prin care au fost influenţaţi să dea soluţii. Nu o spun doar eu, o spun magistraţii din România. În final, toţi au fost achitaţi iar dosarele clasate, dar ei au fost înlăturaţi. Azi v-am informat pe toţi despre abuzurile din România. De acum nu se vor mai putea ignora aceste lucruri, nu se va mai putea vorbi despre justiţia din România, dacă nu se va vorbi despre aceste abuzuri. Întrebaţi-vă de ce ....", a declarat premierul Viorica Dăncilă, în cadrul dezbaterii din PE.

Şeful Executivului român a criticat poziţia Parlamentului European referitoare la mitingul din 10 august din România, precizând că în cazul altor state nu a fost luată aceeaşi atitudine.

"Despre mitingul din 10 august voi spune câteva cuvinte. Văd că e acuzată Jandarmeria Română că a acţionat împotriva unor oameni violenţi care au încercat să intre în Guvern. Nu am văzut aceeaşi poziţie faţă de alte mitinguri din Franţa, Spania, etc când forţele de ordine au intervenit cu aceleaşi proceduri. Nu pot accepta ca Jandarmeria să fie acuzată pentru acţiuni practicate peste tot în Europa. Nu permiteţi ca în România să se întâmple lucruri de neacceptat în alte state membre. Nimeni niciodată nu va putea întoarce România din parcursul său european", a completat Dăncilă.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat miercuri, în Parlamentul European, că este nevoie de o investigaţie asupra protocoalelor secrete încheiate în ţară între SRI şi structuri din justiţie şi care au stat la baza multor anchete penale.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici