Video Deputatul Nicolae Păun, la instanţă supremă : Eu nu regret nimic - VIDEO

Deputatul Nicolae Păun a declarat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde s-a judecat contestaţia sa la arestarea preventivă, că nu regretă nimic, susţinând că nu a avut acces la fondurile destinate Partidei Rromilor.

969 afișări

"Eu nu regret nimic. Nu am lucrat în viaţa mea în proiecte şi în programe de niciun fel , nu am fost angajatul Partidei Rromilor, nu am fost remunerat de nimeni. Eu nu pot face deturnare de fonduri dacă nu am acces la fonduri", a declarat Nicolae Păun la finalul şedinţei de judecată.

Deputatul Nicolae Păun le-a transmis din nou scuze procurorilor pe care i-a insultat în convorbirile telefonice private interceptate susţinând că "discuţa a avut loc în urma cu 7-8 luni de zile fără să ştiu că eu sunt inculpat, eram la un şpriţ ... vorbeam cu Mădălin. Îmi cer scuze încă o dată. Nu a fost cu intenţie, nu m-am gândit la ceva anume".

Parlamentarul a vorbit şi despre Mădălin Voicu, tranmiţându-i "să fie sănătos alături de copii, să nu vină niciodată la arestul preventiv că nu e bine".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să decidă dacă Nicolae Păun va rămâne în arest sau dacă va fi cercetat sub o măsură preventivă mai puţin aspră.

Nicolae Păun a fost arestat la data de 27 februarie în urma unei decizii a instanţei supreme, fiind acuzat de spălare de bani, deturnare de fonduri, evaziune fiscală şi alte infracţiuni de corupţie.

Nicolae Păun, care este şi preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de " folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată".

Conform DNA, dosarul în care se cere arestarea parlamentarului vizează nereguli în derularea proiectului "Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi", cu finanţare din fonduri europene, care s-a desfăsurat în perioada 2010-2013.Potrivit procurorilor, grupul-ţintă al proiectului a fost "constituit în baza unor formulare întocmite prin înscrierea unor date nereale privind participanţii" şi că "în momentul semnării contractului, deputatul Păun Nicolae a impus fiecărui angajat din cadrul proiectului ca, din salariul primit, să vireze 5% sub formă de donaţie organizaţiei Asociatia Partida Romilor Pro Europa".

De asemenea, DNA susţine că "banii destinaţi proiectului (77%) au fost folosiţi pentru plata salariilor angajaţilor proiectului, costurile cu personalul angrenat în implementarea proiectului au fost supraevaluate, la cursurile de pregătire organizate la două hoteluri din Sinaia au participat doar 163 de persoane existente în Registrul grupului ţintă format din 3.296 persoane".

Astfel, "s-a creat un prejudiciu în suma totală de 12.384.208,72 lei (10.892.425,43 lei reprezentând fonduri europene şi 1.491.783,29 lei de la bugetul de stat), având în vedere operaţiunile ilicite derulate de conducerea Asociaţiei Partida Romilor şi de către managementul proiectului".

De asemenea, DNA a vizat şi proiectul cu finanţare europeană "Acces pe piaţa muncii – O şansă pentru tine", derulat în aceeaşi perioadă. "A rezultat ca unii dintre participanţi au urmat câteva ore de curs şi la final au primit un certificat de absolvire, precum şi sume de bani între 300 şi 600 de lei, în timp ce alte persoane, deşi s-au înscris la cursuri, nu au participat la niciun curs, dar au primit sume de bani între 300 şi 600 de lei sau nu au primit deloc”.

Neregulile în administrarea proiectului au dus la un prejudiciu de "14.866.500 lei (13.327.971 lei din bugetul Fondului Social European şi 1.538.529 lei din bugetul naţional)".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici