Video Klaus Iohannis, reclamat la CNCD pentru instigare la ură. Ce riscă preşedintele

  • Mai multe sesizari au ajuns la CNCD după discursul preşedintelui Iohannis iar maghiarii spun că a instigat la ură
  • Sesizările vizează afirmaţiile preşedintelui la adresa maghiarilor
  • Preşedintele riscă o amendă de până la 100.000 de lei dacă se dovedeşte că a instigat la ură
5616 afișări

După discursul de ieri, privind Autonomia Ţinutului Secuiesc, mai multe plângeri au ajuns la CNCD, pe numele preşedintelui Klaus Iohannis. Preşedintele CNCD, Asztalos Csaba spune că dacă se dovedeşte că a instigat la ură, preşedintele riscă o amendă de până la 100.000 de lei. Pe numele preşedintelui s-a deschis un dosar şi urmează să fie trimisă o citaţie acestuia.

”Din păcate nu pot să răspund la întrebarea dumneavoastră, pentru că am primit plângeri împotriva domnului preşedinte Iohannis, pentru declaraţiile pe care le-a făcut şi dacă aş răspunde la întrebarea dumneavoastră m-aş antepronunţa şi n-aş putea să iau parte la soluţionarea plângerii”, a declarat Asztalos Csaba, preşedintele CNCD.
 
Acesta spune că dacă se dovedeşte că a instigat la ură, preşedintele Iohannis riscă o amendă de până la 100.000 de lei.
 
”Poate să aplice o amendă a cărei limită minimă este 2.000 de lei, limita maximă este de 100.000 de lei. Se va construi dosar, se va trimite o citare pentru domnul preşedinte”, a mai precizat preşedintele CNCD.
 
Liderul UDMR Kelemen Hunor este vizibil deranjat de afirmaţiile preşedintelui la adresa etnicilor maghiari.

”Klaus Iohannis, isterizat şi nervos a avut o declaraţie nedemnă pentru  un preşedinte, cu un mesaj tipic PRM-ist, violent şi periculos: Ungurii ne iau ardealul. Preşedintele trebuie să-şi ceară scuze pentru acest derapaj periculos”, a fost reacţia lui Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, miercuri, un discurs despre proiectul de lege care prevede lărgirea autonomiei Ţinutului Secuiesc. Acesta s-a adresat membrilor PSD în maghiară şi a sugerat că există o înţelegere între PSD şi UDMR pentru a preda Ardealul ungurilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici