Video Liviu Dragnea, întrebat despre nominalizarea sa ca premier: Eu nu am de gând să-mi bat joc de vot / Nu cred că Iohannis nu respectă votul românilor, refuzând să desemneze premier PSD-ALDE

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara după închiderea urnelor şi prezentarea rezultatelor exit poll că tot ce a promis în campania electorală va fi pus în practică de un guvern PSD.

6786 afișări

Întrebat ce va face PSD şi ALDE, care deţin majoritatea parlamentară potrivit exit-poll-urilor, dacă Iohannis nu va desemna premierul propus de această majoritate, Dragnea a răspuns: „Nu plec de la ideea că preşedintele Iohannis nu respectă votul românilor. Refuz să cred că preşedintele nu înţelege ce s-a întâmplat azi”.

''De mâine toţi trebuie să lăsăm la o parte orice duşmănie - din partea noastră nu a fost niciodată şi nici nu va fi. Miza principală şi singura miză de fapt care contează e România, viaţa românilor. PSD va avea o relaţie instituţională, perfectă cu preşedintele României Iohannis, dacă va primi acelaşi tip de relaţie, dacă ceea ce respect eu, măcar primele două - votul românilor şi Constituţia - vor fi respectate de toţi actorii'', a spus Dragnea.

Liviu Dragnea, întrebat despre nominalizarea sa ca premier: Eu nu am de gând să-mi bat joc de vot 

''Important e să înţelegem că astăzi nu a câştigat PSD sau a pierdut PNL sau USR. Astăzi au câştigat românii şi depinde de toţi cei care trebuie să ia decizii în perioada următoare să nu-şi bată joc de această dorinţă masivă a românilor de astăzi'', a spus Dragnea.

Întrebat dacă va fi nominalizarea PSD pentru funcţia de premier, întrucât Constituţia nu îi interzice, liderul PSD a răspuns: ''Respect în primul rând şi voi ţine cont de votul românilor de astăzi, Constituţia României şi programul de guvernare''.

Dragnea a evitat însă să răspundă tranşant şi la întrebarea privind legea care îi interzice să fie premier.

''Dacă analizaţi cu atenţie ce am spus mai devreme, o să găsiţi răspunsul. Eu nu am de gând să-mi bat joc de votul de astăzi. Nici nu am de gând să fac aceste voturi cadou cuiva, unor persoane sau instituţii, nici nu am de gând să le tratez cu indiferenţă. Este un vot care ne încarcă pe toţi, inclusiv pe mine - care am condus şi campania, şi partidul - cu o uriaşă responsabilitate. Eu nu mă joc cu votul de astăzi'', a subliniat el.

Liviu Dragnea: Tot ce am promis va fi pus în practică de un guvern PSD 

''Vom avea o discuţie serioasă în partid, nu mâine, voi avea o întâlnire foarte importantă şi destul de repede cu colegii şi partenerii noştri de la ALDE. În zilele următoare ne cristalizăm poziţia şi o vom comunica după ce rezultatele vor fi oficiale'', a spus Dragnea.

El a refuzat în continuare să spună cine va fi premierul PSD, arătând că aşteaptă rezultatele oficiale.

''Nu e nicio grabă, nu se grăbeşte nimeni'', a subliniat social-democratul.

''Ceilalţi au personalizat această campanie. Au împins campania spre Liviu Dragnea - Cioloş. Românii au decis astăzi'', a conchis el.

''Vreau să-i asigur pe toţi românii că tot ce am prezentat în programul nostru economic în această campanie va fi pus în practică de un guvern PSD'', a spus el.

Mesajul său către factorii politici interni a fost că România este o insulă de stabilitate în regiune şi îşi doreşte ca acest lucru să nu se schimbe.

''Eu vreau ca în România să se menţină această democraţie stabilă, fără conflicte inutile'', a subliniat el, adăugând că toate instituţiile statului şi forţele politice trebuie să înţeleagă şi să respecte rezultatul votului.

Dragnea a menţionat că România are nevoie de o guvernare stabilă, competentă şi responsabilă.

''Le cer tuturor să se pună astăzi capăt dezbinării'', a fost apelul social-democratului.

''În zilele următoare eu voi ţine cont în acţiunile mele de trei lucruri: de votul de azi al Românilor, de Constituţia României şi de programul de guvernare e care l-am prezentat în toată această perioadă'', a precizat social-democratul.

''Le cer tuturor să se pună astăzi capăt dezbinării pentru că românii au votat azi împotriva instigării la ură, împotriva instigării la dezbinare, au votat pentru ca toţi să ne unim, pentru ca România să fie o ţară puternică şi respectată'', a fost apelul social-democratului.

Întrebat despre faptul că a vorbit doar de un guvern PSD, Dragnea a amintit că angajamentul de campanie a fostul unul pentru o guvernare cu ALDE şi a susţinut că s-a exprimat în felul acesta pentru vrea şi speră ca premierul să fie de la PSD.

România îşi va respecta toate angajamentele internaţionale şi toate parteneriatele, a transmis liderul PSD, Liviu Dragnea, duminică seara.

''Vreau să trasmit câteva mesaje. Pentru partenerii noştri externi: România îşi va respecta toate angajamenatele internaţionale, strategice şi economice, şi toate parteneriate, cu precizarea că vrem cu tărie să adăugăm o componentă economică la acestea'', a declarat el.

''Dacă exit-poll-urile se vor confirma, votul de azi arată o opţiune clară a românilor şi cred că pentru nimeni nu mai există nicio îndoială cu privire la câştigătorul acestor alegeri'', a fost prima sa reacţie. 

Liviu Dragnea a declarat  că este important pentru formaţiunea sa să facă numărătoarea paralelă

Liviu Dragnea a declarat, duminică, înainte de anunţarea exit-poll-urilor, că este important pentru formaţiunea sa să facă numărătoarea paralelă pentru a avea certitudine asupra rezultatului scrutinului de la parlamentare.

„Aşteptăm exit-poll-urile, mai este puţin până la ora 21.00. O să înceapă numărătoarea după ce se închide votarea şi sper ca toţi colegii mei să facă aşa cum am stabilit, să stea în secţiile de vot, să numere cu atenţie, să ia toate procesele verbale să le centralizeze pentru că pentru noi este important să folosim aplicaţia informatică pe care ne-a furnizat-o BEC şi să facem o numărătoare paralelă pentru a fi siguri, siguri”, a spus Liviu Dragnea, la sosirea la sediul PSD din Băneasa.

Întrebat unde a petrecut ziua de duminică, preşedintele PSD a răspus că la Turnu Măgurele, acolo unde a votat, iar când a venit în Bucureşti a stat la sediul de campanie din Kiseleff. Întrebat dacă ALDE intră în Parlament, Liviu Dragnea a spus: "Nu ştiu".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut miercuri că partidul nu va modifica legea care îi interzice să fie premier, argumentând că un act normativ nu se poate modifica şi publica în Monitorul Oficial în trei zile. ''PSD nu va modifica această lege'', a spus el, întrebat despre legea votată în 2001 potrivit căreia nu pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnări penale. El a precizat că o va respecta ''în măsura în care o respectă fiecare cetăţean'', calificând drept ''un scenariu mincinos'' informaţiile potrivit cărora PSD ar intenţiona să schimbe legea. ''Nu încape în discuţie acest subiect'', a conchis Dragnea.

''Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare'', prevede legea 90/2001.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici