Video Nemulţumiri în PSD, înainte de Congres | Rădulescu, atac la Manda şi Iordache: Sunt nişte habarnişti. Nu şi-au făcut treaba nici în comisii / Andronescu: NU trebuia să facem alegeri / Ştefănescu: Candidez pentru secretar general, nu ştiu dacă pot intra în sală | VIDEO

Ecaterina Andronescu şi-a depus joi candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, funcţie deţinută în prezent de Niculae Bădălău, declarând însă că nu era nevoie de alegeri în partid, iar dacă acestea au loc trebuiau supuse la vot toate funcţiile. Astăzi este ultima zi în care liderii PSD îşi pot depune candidatura pentru o funcţie de conducere în partid. Termenul expiră joi, la ora 16:00.

4860 afișări

Acesta a mai spus că a primit, din partea Organizaţiei Sector 1, dreptul de a fi delegat la Congres, dar această propunere trebuie acceptată de partid.

"Codrin Ştefănescu nu candidează împotriva candidatului lui Liviu Dragnea. Cei 4.000 de delegaţi vor decide prin vot dacă vor Nicolae Bănicioiu sau Ecaterina Andronescu preşedinte executiv, în condiţiile în care având vicepreşedinţi regionali, nu pot intra în cursă oameni precum Liviu Pleşoianu, Şerban Nicolae sau Adrian Dobre. Regret faptul că Olguţa Vasilescu, ce a fost târâtă cu cătuşe la mâini, nu poate candida ca vicepreşedinte al întregului partid, nu pentru o zonă. La fel Gabriela Firea, care îl bate în sondaje chiar şi pe Iohannis ", a mai spus Codrin Ştefănescu.

Acesta a contestat noul regulament în baza căruia au loc alegeri la Congresul PSD din 10 martie. "Sunt îngrijorat că ultimele evenimente nu ne fac deloc bine ca partid. Solidaritatea, dreptatea, că vom lupta pentru a stopa abuzurile. Colegii văd că nu mai suntem solidari. Cum putem să îi convingem pe milioane de români, când nu ne putem convinge între noi", a mai spus Ştefănescu.

Doina Pană şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte PSD pe regiunea Nord-Vest

Fostul ministru al Mediului, Doina Pană, şi-a depus candidatura pentru o funcţie de vicepreşedinte al PSD pe regiunea Nord-Vest, precizând că acest partid ”este a doua sa familie şi că are o obligaţie morală uriaşă faţă de această formaţiune politică.

”De 14 ani Partidul Social Democrat pentru mine este a doua familie. Consider că mi-a oferit foarte mult. Mi-aduc aminte că am fost ministru în trei guverne şi cel mai important lucru dacă la ora actuală milioane de arbori nu se mai taie ilegal pe an se datorează faptului că PSD m-a susţinut în măsurile pe care le-am luat, pentru că altfel de unul singur orice ai vrea să faci, nu poţi. Am o obligaţie morală uriaşă faţă de acest partid şi dacă o să obţin şi votul colegilor de pe regiunea Nord Vest, pentru că pentru vicepreşedinte pe Nord Vest mi-am depus candidatura, o să mă onoreze în plus”, a declarat Doina Pană.

Ea a mai spus că are susţinerea organizaţiei din care provine.

”Dacă vor fi mai multe colege susţinute de organizaţiile lor, o să fie o competiţie”, a mai spus Pană.

Doina Pană a mai precizat că starea ei de sănătate s-a îmbunătăţit.

”Dacă am avut uşoare ezitări legate de candidatură au fost că încă nu mi-am revenit complet cu starea de sănătate. Am făcut paşi mari şi cu ajutorul bunului Dumnezeu sper să mi-o recapăt complet. Ce am fost convinsă că nu se poate nefiind sănătos 100% este să fii ministru. Activitatea de ministru presupune chiar sănătate 100% şi un efort uriaş de energie fizică şi psihică. Abia atunci poţi să dai performanţă. Ăsta a fost motivul pentru care am renunţat la funcţia de ministru. Activitatea politică nu e atât de stresantă şi de solicitantă”, a mai spus Doina Pană.

Congresul PSD din 10 martie va supune la vot funcţiile de preşedinte executiv, secretar general şi de vicepreşedinţi.

 
Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici