Video Petre Daea, despre dosarul pestei porcine: Nu am fost citat. Evident că mă duc dacă mă cheamă. Voi fi acolo unde ţara o cere | VIDEO

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marţi, la Parlament, că nu a fost citat la Parchetul General în dosarul penal privind epidemia de pestă porcină, precizând că dacă va fi chemat la audieri va merge "oriunde ţara o cere".

480 afișări

„Nu, nu am fost citat. Însă ce vă pot spune, da, în ministerul agriculturii a fost solicitat materialul pe care l-am transmis d-lui Preşedinte ca material de informare privind modul în care am acţionat în această direcţie”, a declarat, marţi, la Parlament, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Întrebat dacă va merge la Parchetul General dacă va fi chemat la audieri, Daea a spus că merge oriunde „ţara o cere”.

„Evident că mă duc, mă duc oriunde, pentru că asta înseamnă responsabilitatea unui om, să se ducă oriunde este chemat şi evident că voi fi acolo unde ţara o cere”, a declarat ministrul Agriculturii.

Pe 5 septembrie, Parchetul General a anunţat că a deschis un dosar penal privind epidemia de pestă porcină, urmând a fi efectuate cercetări in rem pentru infracţiunile de răspândirea bolilor la animale sau plante şi neglijenţă în serviciu. Cauza a fost deschisă în urma unui denunţ, dar şi a unei autosesizări.

„La Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost constituit un dosar penal privind epidemia de pestă porcină, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de răspândirea bolilor la animale sau plante, prev. de art.355 din Codul penal, şi neglijenţă în serviciu, prev. de art.298 din Codul penal. Lucrarea a fost înregistrată la Secţia de urmărire penală şi criminalistică la data de 03.09.2018, ca urmare a sesizării din oficiu şi a formulării unui denunţ”, au precizat reprezentanţii Parchetului General, printr-un comunicat de presă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici