Video Rădulescu îi cere lui Dragnea să facă plângere la Parchet împotriva USR: A falsificat semnături

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a anunţat, joi, că îi va solicita preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să facă plângere la Parchetul General împotriva USR, susţinând că are înregistrări cu parlamentari ai Uniunii care vorbesc despre semnăturile false pentru campania „Fără penali în funcţii publice”.

756 afișări

„Am aflat acum câteva ore, mi s-au transmis nişte înregistrări telefonice, zeci de pagini de înregistrări telefonice, între mai mulţi parlamentari USR (...), inclusiv domnul Barna (..), care erau foarte îngrijoraţi şi discutau zile întregi între ei despre falsurile, sute şi mii de semnături false din aceste liste faimoase pe care le-au depus în Parlamentul României. Fiind de o gravitate extraordinară, întrucât falsul în declaraţii şi în semnături sunt incriminate în Codul penal, voi cere astăzi preşedintelui Dragnea şi partidului meu, prin juriştii şi avocaţii pe care îi avem, să facă urgent o plângere penală la Parchet împotriva USR şi cer să verifice absolut toate listele, începând cu Ilfov, Bucureşti şi Constanţa, care sunt depuse şi în urma acestor discuţii telefonice pe care le vom pune la dispoziţie Parchetul să îşi facă treaba”, a declarat deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, joi la Parlament.

Social-democratul a susţinut că dacă se va adeveri că există mii de semnături false iniţiate de membrii USR, înseamnă că demersul este unul penal şi trebuie să plătească.

„Dacă se vor găsi şi eu sunt convins din ce am citit că sunt mii de semnături false făcute de către membrii USR care se întâlneau pe la birouri şi falsificau semnăturile, asta înseamnă că tot demersul lor a fost un demers pneal, care a avut rolul de a veni în Parlamentul României cu liste cu semnături false. De data asta sper că Parchetul nu mai face ca data trecută când au aşteptat doi ani de zile după ce noi am sesizat anumite chestiuni de o gravitate mare în finanţările ilegale pe care le-a făcut USR în alegeri”, a adăugat Rădulescu.

Deputatul PSD a răspuns şi la afirmaţiile preşedintelui USR, Dan Barna, care a declarat joi că primarii pun presiuni pe oamenii care au semnat iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, pentru a nega sau pentru a retrage semnătura, deşi este legală.

„Hai să vedem. Eu cred că ei nici nu prea au vrut să lase listele astea, că din ce am văzut eu în înregistrări se plângeau unii la alţii că nu e bine să lase listele cu semnături la primari, pentru a nu fi fotocopiate şi după să se constate aceste falsuri. Să vedem ce declaraţii vor face la Parchet despre înregistrările lor”, a afirmat Rădulescu.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat joi că se încearcă sabotarea campaniei ”Fără penali în funcţii publice”, oamenii care au semnat iniţiativa fiind sunaţi şi ameninţaţi de către primarii PSD pentru a le solicita să nege sau să îşi retragă semnăturile.

„Campania Fără penali se află în faza de validare a semnăturilor la primării şi realitatea este că această campanie afectează în mod direct foarte mulţi oameni din clasa politică şi dacă iniţial a fost acel dispreţ pentru că era convinşi că campania nu va avea succes, în momentul în care s-a trecut de un milion de semnături şi acestea au ajuns la primării, asediul asupra campaniei continuă prin agresiune, prin violenţe şi prin diverse tertipuri. Practic, cetăţenii sunt sunaţi în acest moment de către unii dintre primarii PSD pentru a fi ameninţaţi, chemaţi să îşi retragă semnăturile sau să nege semnăturile. Ameninţătile pornesc de la retragerea ajutorului social sau de la diverse alte pârghii pe care ştim foarte bine că în mediul rural primarii le au asupra oamenilor şi sunt teme pe care noi le considerăm foarte grave”, a afirmat preşedintele USR, Dan Barna, în Parlament.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici