Video Raluca Turcan: Nu mă gândesc în acest moment la preşedinţia PNL. Congres ar putea fi în mai-iunie

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri la interviurile Gândul că nu se gândeşte în acest moment la preşedinţia partidului, precizând că în opinia sa alegerile ar trebui să aibă loc în mai-iunie.

578 afișări

''Nu mă gândesc în acest moment la preşedinţia partidului, dar mă gândesc zi şi noapte cum aş putea corecta ceea ce nu a mers în PNL până acum'', a spus ea, întrebată dacă va candida.

Liderul interimar al PNL s-a pronunţat pentru alegeri de jos în sus şi congres în lunile mai-iunie.

''În primul rând, e nevoie de alegeri de jos în sus. Eu cred că următoarea Convenţie ar trebui să fie una care să mobilizeze membrii de partid, care să-i atragă la luarea deciziilor, exact cum am făcut în organizaţia Sibiu. Să fie o Convenţie în care acolo unde s-a greşit, a fost neimplicare, lipsă de viziune, să poţi să corectezi, să aducă un plus de legitimitate pentru cei care vor fi în fruntea partidului şi care să se realizeze temeinic, fără o presiune uriaşă de timp. (...) Una e să faci lucrurile serios temeinic, alta e să vii să pui repede batista pe ţambal, să numeşti o conducere în vârf şi de acolo partidul să fie mulţumit că s-a încheiat. Dacă ar fi să facem lucrurile temeinic, Congresul ar putea avea loc în lunile mai-iunie. Aceasta nu este o decizie pe care am luat-o încă, duminică voi consulta preşedinţii de organizaţii, vom vedea cum se raportează fiecare şi cum îşi evaluează propria activitate politică, pentru ca în Biroul Permanent Naţional să stabilim exact calendarul desfăşurării Convenţiei, pentru finalizarea alegerilor'', a explicat ea.

Turcan a mai afirmat şi că una dintre cele mai mari dorinţe ale sale ar fi ca toţi membrii să poată alege preşedintele partidului, dar că acest lucru nu este, deocamdată, posibil, mai ales din cauza condiţiilor tehnice.

''Eu am spus de la numirea mea în această funcţie că mi-aş dori ca pentru funcţia de preşedinte să voteze toţi membrii. Aşadar mă bucur şi că Ludovic Orban susţine această idee. În acelaşi timp, sunt un om realist şi sincer, să nu vând iluzii: e greu de realizat această formă de alegeri, pentru că, din nefericire, la nivelul organizaţiilor noastre locale bazele de date nu sunt foarte funcţionale, nu există o legătură directă cu toţi membrii de partid şi nu ştiu dacă într-o perioadă rezonabilă de timp am putea pune în regulă lucrurile acesta. Mi-ar plăcea enorm ca preşedintele de partid să fie ales de toţi membrii de partid", a detaliat liderul PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici