- Home
- Sănătate
- (03.11.2023, 15:45)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Power Nap: dormitul după-amiaza prelungeşte viaţa. De câte minute pe zi avem nevoie
Potrivit cercetărilor de la Universitatea din Londra, un pui de somn bun de după-amiază ar întineri creierul cu 6 ani.
5711 afișări

Power Nap: dormitul după-amiaza prelungeşte viaţa. De câte minute pe zi avem nevoie
Clasicul pui de somn de după-amiază ar putea fi mai util decât credem: conform unui studiu al Universităţii din Londra, publicat în revista Sleep Health, câteva minute de somn sunt suficiente pentru a menţine sănătatea creierului - aducându-i până la 6 ani şi jumătate de întinerire – îmbunătăţiţi productivitatea zilnică şi încetiniţi îmbătrânirea. În plus, conform acestei ultime cercetări, Power Nap ar putea reduce şi riscul de demenţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ChatGPT Trend. Chatbot-ul creează trecutul, prezentul și viitorul. Cum va arată McDonalds în 2070
-
Războiul din Ucraina, ziua 659. A intrat râca între ucraineni: Primarul Kievului îl atacă pe Zelenski / Xi îl primeşte pe Lukaşenko pentru a doua oară într-un an
-
HOROSCOP luni, 4 decembrie. Începuturi şi provocări noi pentru patru zodii
-
Cutremur de 4,7 în acestă noapte. Seismul s-a simţit şi în Bucureşti
Potrivit cercetărilor, confirmate şi de studii anterioare, între 20 şi 30 de minute de somn sunt suficiente pentru a obţine beneficii. Cercetătorii au studiat efectele aşa-numitului Power Nap, analizând date de la 378.932 de persoane şi folosind fragmente de ADN, descoperind că există un volum mai mare al creierului la persoanele care se odihneau după-amiaza.
Volumul creierului este un indicator important al sănătăţii creierului. Această caracteristică corespunde unui creier care este cu 2,6 până la 6,5 ani mai tânăr. În schimb, o pierdere a volumului creierului este asociată cu neurodegenerarea cauzată de moartea celulelor, ceea ce duce apoi la un risc crescut de boli neurodegenerative.
„Descoperirile noastre sugerează că, pentru unii oameni, somnul scurt în timpul zilei poate ajuta la menţinerea sănătăţii creierului în timpul îmbătrânirii”, a clarificat dr. Victoria Garfield, cercetător la Universitatea din Londra şi autor principal al studiului.
Din acest motiv, după cum a explicat dr. Flavia Bernini, „foarte multe companii au introdus zone de relaxare folosite pentru dormit, înregistrând o creştere reală a productivităţii în rândul angajaţilor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:45
LIVE TEXT Război Israel- Hamas. Acţiunea la sol începe în sudul Gazei / Erdogan merge în Qatar / Armata israeliană anunţă că l-a ucis într-un atac aerian pe Haitham Khuwajari, comandat al Hamas
-
astăzi, 08:42
Miting de protest la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti