ALERTĂ ANM: Cod PORTOCALIU, emis pentru Constanţa şi Tulcea. Peste 24 de ore de ploi torenţiale la mare/ Aproape toată ţara, sub cod galben

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat marţi avertizările meteo emise anterior, judeţele Constanţa şi Tulcea intrând sub cod portocaliu de ploi abundente, până miercuri seara. Alte 36 de judeţe se află sub cod galben de ploi puternice.

4906 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ ANM: Cod PORTOCALIU, emis pentru Constanţa şi Tulcea. Peste 24 de ore de ploi torenţiale la mare/ Aproape toată ţara, sub cod galben

ALERTĂ ANM: Cod PORTOCALIU în Constanţa şi Tulcea

Începând de marţi de la ora 11 şi până miercuri la ora 21, 36 de judeţe se află sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi importante de apă.

Îndeosebi în regiunile estice, sud-estice şi în toate zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse local torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului caree vor lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp.

De asemenea, începând de marţi, ora 17.00, până miercuri la ora 21, judeţele Constanţa şi Tulcea intră sub cod portocaliu de ploi abundente.

Conform meteorologilor, în Dobrogea vor fi intervale de timp în care va ploua abundent şi se vor acumula local cantităţi de apă de 40 - 50 l/mp şi izolat 70 -80 l/mp.

Singurele judeţe nevizate de avertizări sunt Dolj, Olt şi Teleorman.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici