Video CAZUL Sorina | Audieri la Secţia de anchetă a magistraţilor din Capitală: Părinţii adoptivi ai fetiţei de 8 ani şi asistenta maternală din Baia de Aramă, chemaţi pentru declaraţii

Asistenta maternală care a avut grijă de Sorina,fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă care a fost luată cu forţa de un procuror pentru a fi dată familiei adoptive, a fost audiată miercuri seară la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie,au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanţii instituţiei. UPDATE: Părinţii adoptivi ai Sorinei, Gabriel şi Ramona Elena Săcărin, au ajuns, joi, la sediul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) din Bucureşti, pentru audieri.

2561 afișări

Gabriel şi Ramona Elena Săcărin au refuzat să facă declaraţii la intrarea în sediul Secţiei.

Miercuri seară, şi Mariana Şărămăt, asistenta maternală care a avut grijă de Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă care a fost luată cu forţa de procurorul Maria Piţurcă pentru a fi dată familiei adoptive, a fost audiată la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIG), ea ieşind de la audieri în jurul orei 01.00, fără a face declaraţii.

Judecătoria Drobeta Turnu Severin a amânat, joi, decizia în privinţa Sorinei după ce părinţii adoptivi au depus o cerere prin cer să fie despăgubiţi pentru perioada în care au stat în România.Victor Dumitrica, avocatul fostei asistente materiale din Baia de Aramă Mehedinţi, a declarat, pentru MEDIAFAX, că şedinţa pentru ordonanţă preşedinţială în acest caz a fost amânată pentru că familia Săcărin a depus cu cinci minute înainte de începerea şedinţei o cerere reconvenţională prin care cere sa fie despăgubită pentru perioada cât stă în ţară, pentru că nu îşi poate lua salariile. „Cer să li se restituie toate cheltuielile pe care le au acum. Este vorba de zeci de mii de euro. Instanţa a cerut însă ca această cerere să fie timbrată şi însoţită de înscrisuri doveditoare. Din acest motiv şedinţa s-a amânat pe 3 iulie. Este o decizie care o afectează direct pe Sorina. Îi prelungeşte practic starea de incertitudine”, a spus Victor Dumitrica.

Judecătoria Drobeta Turnu Severin urma să decidă joi dacă fetiţa va avea sau nu interdicţie de părăsire a ţării, după ce Tribunalul Mehedinţi a declinat competenţa.

Asistenta maternală care a avut grijă de Sorina, audiată la Secţia de anchetă a magistraţilor 

Reprezentanţii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) au precizat, pentru MEDIAFAX, că Mariana Şărămăt, asistenta maternală care a avut grijă de Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă care a fost luată cu forţa de procurorul Maria Piţurcă pentru a fi dată familiei adoptive, a fost audiată miercuri seară la secţie, ea ieşind de la audieri în jurul orei 01.00, fără a face declaraţii.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiţei din Mehedinţi şi a efectuat percheziţia domiciliară. Totodată, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecţia Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita şi modul în care procurorul a intervenit.

Totodată, Bogdan Licu a transmis, luni, o ordonanţă Tribunalului Mehedinţi prin care cere interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiţa de 8 ani şi una Curţii de Apel Craiova prin care cere revizuirea sentinţei de încuviinţare a adopţiei internaţionale a minorei.

Totodată, printr-o acţiune separată adresată Curţii de Apel Craiova a fost formulată, tot luni, o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, solicitându-se „schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată şi suspendarea executării acestei hotărâri”.

Fetiţa a fost luată cu mascaţii din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, după ce copila a fost înfiată de o familie din America.

Taguri:
asistentă,
audieri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici