Solidaritate  Video Camioanele cu ajutoare trimise de români au ajuns in Republica Moldova. Cum au fost întâmpinate. VIDEO

  • România a trimis 20 de camioane cu echipamente sanitare în Republica Moldova.
  • Maia Sandu a transmis un mesaj de mulţumire pentru sprijin.
  • Şi România s-a confruntat cu grave probleme la capitolul echipamente medicale.
  • Acţiunea s-a petrecut la 30 de ani distanţă de la "Podul de flori de la Prut"
2696 afișări

România trimite 20 de camioane cu echipamente sanitare în Republica Moldova, deşi s-a confrunta şi ea cu probleme la acest capitol. Convoiul românilor a fost aşteptat cu muzica şi steaguri fluturate pe marginea drumului. Maia Sandu le-a transmis şi ea un mesaj de mulţumire românilor pentru gestul lor.

"Mulţumim, România, pentru ajutorul tău necondiţionat şi dezinteresat. Mulţumim, România, pentru lecţia de modestie, răbdare şi cumpătare. Ştim că nu te-ai aşteptat la un pod de flori, dar nu pentru flori ai venit azi aici. Ai venit să salvezi vieţi. Mulţumim, România!"
 

Amintiri legate de "Podul de flori", la 30 de ani distanţă



Primul “Pod de flori” a avut loc la 6 mai 1990. Acţiunea, intitulată “Podul de flori de la Prut”, a fost organizată de Liga culturală pentru unitatea românilor de pretutindeni în colaborare cu Asociaţia culturală Bucureşti-Chişinău şi împreună cu Frontul Popular Moldova. Cu acel prilej, locuitorilor din România li s-a permis ca în ziua respectivă, între orele 13.00 şi 19.00, să treacă Prutul în Moldova Sovietică fără paşaport şi viză, şi invers, cetăţenilor din Republica Moldova să treacă fără viză specială în România.

La 30 de ani distanţă, în aceeaşi zi, un convoi de 20 de camioane cu echipamente sanitare oferite de România Republicii Moldova pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19 a plecat din Piaţa Victoriei.

În Republica Moldova sunt 4476 de cazuri confirmate de COVID-19, iar 145 de oameni au murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici