Video Caz BIZAR: Un bărbat din Galaţi care a înscenat un jaf, prins cu ajutorul unei camere video

Un bărbat din Galaţi, angajat al unei societăţi de curierat, a fost prins de poliţişti după ce a înscenat un jaf. Bărbatul a anunţat Poliţia că fost victima unui jaf, dar informaţia s-a dovedit a fi falsă, poliţiştii folosind ca probă înregistrarea făcută de o cameră video.

1099 afișări

Incidentul s-a produs luni seară, atunci când un bărbat de 32 de ani, din oraşul Galaţi, a sesizat Secţia 4 Poliţie, prin apelul de urgenţă 112, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în faţa unui bloc, ar fi fost deposedat prin violenţă de o borsetă în care avea o sumă de bani şi un aparat de taxat electronic.

Poliţiştii au audiat victima şi au deschis un dosar penal pentru tâlhărie.

În timpul anchetei, poliţiştii au aflat că bărbatul care reclama jaful minte, acuzaţia fiind probată cu ajutorul unei camere care a surprins momentul presupusului atac.

„Poliţiştii au demarat imediat cercetările, deplasându-se la faţa locului şi, totodată, audiind persoana agresată, angajat al unei societăţi comerciale de curierat. Din declaraţia acesteia a reieşit că, în jurul orei 17.40 s-ar fi aflat pe strada Aviatorilor, lângă autoturismul parcat şi, încercând să sune un client, ar fi fost lovit din spate de doi tineri necunoscuţi care l-ar fi trântit la pământ şi i-ar fi smuls borseta în care avea suma de aproximativ 7.000 lei şi un sistem de plată compus dintr-o staţie PDA şi un chitanţier electronic. A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, dar în urma verificărilor şi investigaţiilor făcute, poliţiştii au constatat că presupusa victimă ar fi înscenat fapta menţionată mai sus, însuşindu-şi suma de 9.500 lei, precum şi aparatura electronică aparţinând firmei la care era angajat”, au anunţat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Cu ajutorul filmării, poliţiştii au stabili că bărbatul a avut un complice, un tânăr de 17 ani.

Acesta fost prins la scurt timp, iar prejudiciul în valoare totală de 18.000 lei a fost recuperat.

Cei doi sunt cercetaţi pentru delapidare, respectiv complicitate la delapidare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici