Cazul falsului Picasso: DIICOT n-a gustat gluma şi a început urmărirea penală in rem în cauza privind tabloul găsit îngropat la Tulcea

Procurorii DIICOT structura centrală au început urmărirea penală in rem în cazul tabloului descoperit la Tulcea, despre care se credea că este al lui Picasso, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Ancheta vizează infracţiunile de tăinuire şi favorizarea făptuitorului.

3236 afișări
Imaginea articolului Cazul falsului Picasso: DIICOT n-a gustat gluma şi a început urmărirea penală in rem în cauza privind tabloul găsit îngropat la Tulcea

Cazul falsului Picasso: DIICOT a început urmărirea penală in rem în cauza privind tabloul găsit îngropat la Tulcea

Procurorii DIICOT au declanşat urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire şi favorizarea făptuitorului în cauza privind tabloul despre care se crede că este al lui Picasso, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Un tablou despre care există informaţii că ar fi „Tete D 'Arlequin“, pictat de Picasso, dispărut dintr-un muzeu din Olanda, a fost găsit îngropat săptămâna trecută, la tulpina unui copac, în Tulcea, după ce o persoană a primit informaţii prin intermediul unei scrisori anonime.

Însă întreaga situaţie s-a dovedit a fi o farsă făcută de doi producători de teatru din Belgia, relatează Die Presse şi televiziunea olandeză Nos. Doi producători de teatru belgieni au fost în spatele farsei. Aceştia au îngropat tabloul la data de 31 octombrie în pădurea din Tulcea, iar în ziua următoare au trimis şase scrisori anonime cu locaţia picturii şi instrucţiuni pentru găsirea acesteia. Scrisorile au fost trimise la trei adrese din România şi trei din Olanda.

Autoarea de origine română, Maria Feticu, a picat în plasa celor doi producători şi a mers la Tulcea, unde a găsit copia tabloului „Cap de Arlechin”, unul dintre tablourile furate în 2012 din Muzeul Kunsthal din Rotterdam. Producătorii şi-au anunţat ulterior victimele prin e-mail că mesajul a fost o farsă, inspirată dintr-o piesă de teatru numită „Copia adevărată”, care a avut premiera săptămâna trecută la Anvers.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici