Video Cinci persoane reţinute după ce ar fi obligat copii să muncească pentru datoria părinţilor

Cinci persoane care ar fi exploatat minori pentru presupuse datorii ale părinţilor au fost reţinute, marţi, de poliţiştii din Mureş, care au ridicat şi suma de peste 60.000 de lei în urma a două percheziţii efectuate la domiciliile celor acuzaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

227 afișări

Potrivit unui comunicat de presă trimis, marţi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, corespondentului MEDIAFAX, cinci persoane au fost reţinute şi peste 60.000 de lei au fost ridicaţi, în urma a două percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Mureş, efectuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Tîrgu Mureş şi de procurorii DIICOT.

Persoanele sunt bănuite că ar fi comis infracţiuni de trafic de minori, în scopul exploatării prin ţinere în sclavie şi aservire pentru datorii.

”În fapt, s-a reţinut că persoanele în cauză şi-ar fi dezvoltat un sistem de obţinere ilicită a unor sume importante de bani, reprezentând contravaloarea alocaţiilor şi ajutoarelor sociale acordate de stat copiilor minori, totul în numele recuperării unor pretinse datorii”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Mureş.

Dacă banii din alocaţii şi ajutoare sociale nu erau considerate îndestulătoare de către persoanele care au fost reţinute de poliţişti, acestea ar fi obligat copiii minori ai debitorilor să trăiască şi să muncească efectiv în gospodăriile acestora, până la momentul în care se considera stinsă datoria părinţilor, mai arată sursa citată.

În urma efectuării a două percheziţii domiciliare, au fost identificaţi trei copii minori, de 11, 14 şi 16 ani, care munceau în gospodăriile bănuiţilor, împreună cu fratele lor, de 19 ani.

”De asemenea, au fost ridicaţi în vederea indisponibilizării 60.700 de lei, sumă ce nu a putut fi justificată de persoanele cercetate. Au fost ridicate şi carduri bancare, cupoane emise de autorităţi pe numele mai multor minori ce nu fac parte din familia persoanelor cercetate, procuri speciale prin care sunt autorizaţi autorii faptelor să ridice sumele de bani reprezentând alocaţiile sociale ale acelor minori, contracte de împrumut, contracte de vânzare – cumpărare, diferite înscrisuri conţinând menţiuni privitoare la datorii ale altor persoane”, se mai arată în comunicat.

Astfel, cinci persoane au fost reţinute, iar faţă de alte două persoane a fost luată măsura controlului judiciar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici