Video VIDEO Protest la Ministerul Mediului. Angajaţii Gărzii de Mediu şi ai Agenţiei de Mediu ameninţă cu greva

Aproximativ 200 de angajaţi ai Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului, alături de reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu, au protestat, marţi, în faţa Ministerului Mediului nemultumitţi de salariile pe care le primesc în prezent.

977 afișări

"Am ieşit din nou în stradă pentru a cere eliminarea inechităţilor salariale. De săptămâna trecută, de la primul protest, nu s-a întâmplat nimic, nimeni nu a încercat să stea de vorbă cu noi. Aşa că astăzi am venit în faţa Ministerului Mediului, am fost aproximativ 200 de oameni, angajaţi ai Agenţiei de Protecţie a Mediului şi ai Garzii de Mediu. Am stat azi de vorbă cu domnul Daniel Constantin, ne-a promis că va căuta soluţiile optime pentru a se încadra în bugetul actual şi iî câteva zile ne va da un răspuns. Dacă până săptămâna viitoare nu vom primi un răspuns concret la solicitările noastre, suntem dispuşi să mergem până la blocarea tuturor investiţiilor, pentru că angajaţii APM nu vor mai da avizele necesare construcţiilor, dezvoltărilor imobiliare şi asa mai departe", a declarat pentru MEDIAFAX Ciprian Şoavă, liderul Federaţiei Sindicatelor Unite din Mediu (FSUM).

În urmă cu o săptămână, pe 14 martie, angajaţii Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului au întrerupt lucrul în toată ţara, timp de două ore, în semn de protest faţă de salariul pe care îl primesc de la stat, pe care îl consideră foarte mic. Aceleaşi revendicări au fost şi la acţiunea de protest din faţa Ministerului Mediului, reprezentanţii sindicaliştilor anunţând ca vor declanşa greva generală dacă, în continuare, reprezentanţii statului îi vor ignora.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici