Video Cum i-a gonit directorul unui prestigios liceu pe elevii fumători: Regret gestul, dar a fost ceva „de instinct” | VIDEO

Directorul unui liceul de elită din Timişoara a fost filmat când alungă elevii fumători din curtea liceului cu extinctorul. Directorul spune că regretă gestul făcut din instinct, dar mai mulţi părinţi şi colegi l-au felicitat pentru gest.

9582 afișări

Directorul liceului „Jean Louis Calderon” din Timişoara i-a alungat pe elevii care fumau în parcul unităţii de învăţământ cu ajutorul unui extinctor.

Întreaga scenă a fost filmată şi publicată pe reţelele de socializare.

„Directorul Liceului Calderon din Timişoara se crede jandarm şi dispersează elevii care fumează cam aşa”, este comentariul care însoţeşte imaginile.

Directorul liceului a pulverizat substanţă dintr-un extinctor înspre o parte din elevii liceului aflaţi la fumat în curtea şcolii.

Directorul licerului a declarat, la Digi 24, că marţi a fost exerciţiu de evacuare, în care reprezentanţii ISU au explicat elevilor cum să se comporte inclusiv în zona de fumat.

„Noi am rămas cu câteva cadre didactice pe terenul de fotbal şi cu ajutorul unui extinctor am făcut o mică demonstraţie. În acel moment au venit spre noi câţiva elevi de la ciclul primar şi câţiva dascăli şi ne-au spus că <uitaţi ce au învăţat copiii noştri>. Am luat din instinct extinctorul şi am pulverizat acea substanţă. Regret gestul, dar a fost ceva de instinct, pentru că avem probleme deosebite pe zona de fumat. Cred că 50 - 100 de elevi ne fumează în şcoală”, a spus directorul Ion Ionici.

Potrivit acestuia, la cabinetul medical nu s-a plâns nimeni că ar fi suferit. Dimpotrivă, directorul spune că a fost felicitat pentru gest de elevi, profesori şi mai mulţi părinţi care l-au sunat, „pentru că sunt sătui de modul în care anumiţi elevi se comportă la noi în şcoală, pe fumat”.

Directorul de liceu din Timişoara care a alungat elevii fumători cu extinctorul, cercetat disciplinar

O cercetare disciplinară prealabilă a directorului liceului de elită filmat când alungă elevii fumători cu extinctorul a început la Timişoara. Directorul le-a spus celor de la ISJ Timiş că totul a fost o glumă şi că a vrut să îi sperie pe elevii care fumează.

Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că directorul liceului urmează să fie cercetat disciplinar.

„Propunem categoric cercetarea disciplinară prealabilă, chiar dacă dânsul spune că a fost vorba de o glumă prin care a vut să îi sperie pe elevii fumători. Există alte metode pentru a interveni în cazul elevilor care fumează în parcul şcolii”, a spus Aura Danielescu.

Sanţiunile pot merge de la avertisment la demitere, în funcţie de gravitatea faptelor constatate.

Aura Danielescu a adăugat că până acum la ISJ Timiş nu a ajuns vreo plângere legată de directorul de la „Jean Louis Calderon”, părerile despre activitatea acestuia fiind foarte bune.

Taguri:
director,
extinctor,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici