Video Distanţa nu distruge pasiunea. Cum s-a transformat fitnessul pe timpul pandemiei, cu zeci de oameni la "clase" pe Zoom: "Pentru mulţi e cel mai important moment al zilei"

  • Pentru că epidemia de coronavirus a închis sălile şi a pus pe hold antrenamentele pentru cei mai mulţi, antrenorii de fitness vin în sprijinul celor care îşi doresc să facă în continuare sport, dar îşi găsesc cu greu motivaţia
  • Sportul în perioada asta este foarte important atât pentru sănătatea fizică, cât şi pentru cea psihică
  • Antrenorii nu recomandă antrenamentele acasă fără supravegherea unui specialist
441 afișări

Măsurile luate de autorităţi în perioada stării de urgenţă ne-au schimbat multora dintre noi stilul de viaţă. Pentru iubitorii de sport, antrenorii au venit cu soluţii pentru ca programele de la sală să poată continua acasă. După o zi pe Zoom în care rezolvă task-urile de la job, cei mai mulţi se mută apoi pe conferinţa dedicată sportului. Cristina Constantinescu şi Elena Trincă sunt doar două dintre antrenoarele care şi-au mutat clasele în mediul online. Interacţionează cu zeci de oameni în fiecare zi şi influenţează nu doar starea fizică a clienţilor, dar şi pe cea psihică. "Pentru mulţi, ora de sport este highlightul zilei", spun ele.

”Nu facem sport pentru că trebuie, ci pentru că ne face bine", spune Cristina, alintată de clienţii ei Kiki.

Elena Trincă, Gilly pentru clienţii ei, este antrenoare de group fitness. Pentru că starea de urgenţă a închis sălile, a decis şă îşi continue activitatea şi pe timpul epidemiei. Ea le propune participanţilor la clasele online o oră de mişcare şi bună dispoziţie pe zi.

”Reuşim să aducem toată energia aia pe care o aveam în sala, şi la noi acasă. Deşi avem un ecran între noi. Este fantastic ce se întâmplă acolo”, spune ea.

Antrenorii de fitness nu recomandă exerciţiile fizice făcute acasă fără supravegherea unui specialist.

”Eu îi cunosc, le cunosc nevoile. Ştiu ce accidentări, ce probleme are fiecare, ştiu ce opţiuni să le dau. Şi cea mai mare nevoie a oamenilor este să rămână conectaţi. Suntem fiinţe sociale, avem nevoie să simţim că aparţinem grupurilor, că interacţionăm. Nu recomand să vă antrenaţi fără suportului unui antrenor pregătit", mai spune Elena.

A-Gilli-ty este un concept de antrenament dezvoltat de Gilly care durează în jur de 30 de minute, adaptat pentru a se putea face acasă.

Kiki ne-a povestit şi ea despre ce înseamnă munca de antrenor de fitness în perioada epidemiei, dar mai ales despre cum reacţionează participanţii la aceste antrenamente online.

”Mulţi clienţi şi participanţi la clase mi-au zis că e momentul pe care abia îl aşteaptă din zi. Toate grijile se duc la o parte, tot stresul, tot gândul la pandemie, la virus şi se concentrează pe ei. Lucrează poate mai conştient şi mai intens decât ar face-o la sală doar pentru că ştiu că o fac pentru ei într-un moment în care îşi doresc cu adevărat să facă asta conştient şi foarte implicat”, a mai spus Kiki Constantinescu pentru MEDIAFAX.

”Faceţi sport! În primul rând vă ajută mental şi în alt doilea rând, vă ajută să aveţi o imunitate bună în această perioadă grea când cu toţii avem nevoie de asta", a conchis Elena Trincă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici