Video FOTO, VIDEO | Salvare spectaculoasă în Prahova: Un urs care a rămas blocat într-un gard de sârmă, ajutat de jandarmii montani

Un urs care a rămas blocat într-un gard de sârmă, în Secăria, judeţul Prahova, a fost salvat, duminică, de jandarmii montani din Sinaia. După ce a fost tranchilizat, animalul a fost eliberat în pădure, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2255 afișări

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, duminică, la solicitarea prefectului, jandarmii din Sinaia au acţionat împreună cu reprezentatul fondului de vânătoare Câmpina, cu poliţişti şi personal specializat din cadrul Parcului Bucov pentru eliberarea unui urs care era captiv într-un gard de sârmă în comuna Secaria.

„Jandarmii au luat măsura împrejmuirii zonei, anunţarea populaţiei cu privire la prezenţa ursului în zonă în vederea evitării unor evenimente nedorite şi a reprezentanţilor Parcului Bucov pentru tranchilizarea ursului. Animalul a fost tranchilizat de lucrătorii Parcului Bucov pentru a nu-i ataca pe salvatori”, arată IJJ Prahova.

Potrivit sursei citate, ursul a fost apoi transportat şi eliberat în siguranţă în zona împădurită din munţii Baiului.

„Ulterior, jandarmii au rămas în zona până ursul şi-a revenit întrucât aceasta încerca să vină tot spre zona locuită, fiind alungat în pădure cu greu”, mai precizează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova.

În luna august, IJJ Prahova a înregistrat 19 solicitări pentru intervenţia la animale sălbatice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici