Video FOTO, VIDEO Patronul unui depozit de peşte a încercat să fugă cu marfa în timpul unui control de la Protecţia Consumatorilor

Patronul unui depozit de peşte din Constanţa a încercat să fugă cu sute de kilograme de calcan expirat în timpul unui control efectuat de comisarii de la Protecţia Consumatorilor. A fost sesizat şi Serviciul de Investigare a Fraudelor după ce bărbatul a fost întors din drum.

1617 afișări

VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS

Comisarii OPC au făcut, joi, un control în zona depozitelor de peşte din Constanţa, descoperind, la unul dintre acestea, că proprietarul vindea şprot în loc de hamsie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În acelaşi loc au fost descoperite sute de kilograme de peşte, în special calcan, dar şi din alte specii, refrigerat, dar care fusese congelat de comerciant.

Potrivit şefului CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, în momentul începerii controlului, reprezentantul societăţii a început să îi ţină de vorbă pe comisari, timp în care într-o dubă a fost încărcată aproximativ jumătate din cantitatea de peşte din depozit, cu care apoi a încercat să fugă.

În momentul începerii controlului acesta a încercat să ne ţină de vorbă, atât pe comisari, cât şi pe mine, încărcând jumătate, cel puţin, din cantitatea de calcan şi din celelalte soiuri de peşte într-o dubă, cu care a fugit. Eu m-am lansat în urmărirea acestei dube pe care am prins-o şi am întors-o înapoi. (…) La acest moment, am solicitat participarea Serviciului de Investigare a Fraudelor. Mai are trei dosare de evaziune fiscală”, a declarat şeful CJPC Constanţa, Horia Constantinescu.

În total, comisarii de la protecţia consumatorilor au descoperit peste 500 de kilograme de calcan şi alte soiuri de peşte, dar şi icre, neconforme sau cu termenul de valabilitate expirat.

Patronul a fost invitat la sediul OPC cu toate documentele necesare.

Pentru că a încercat să obstrucţioneze controlul, el va fi amendat cu 30.000 de lei, sancţiune la care se va adăuga apoi şi o amendă pentru neregulile constatate. În plus, comisarii OPC vor propune închiderea depozitului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici