Video GALERIE FOTO 200 de părinţi şi copii protestează la Braşov şi Timişoara: "Mama lui Dragnea, îl lăsaţi pe Liviu afară? -Nu, fură"/Jandarmii au primit flori la protestul mămicilor din Constanţa

Aproximativ două sute de copii şi părinţi protestează, sâmbătă la prânz, în Piaţa Sfatului din Braşov, faţă de Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale. Pe unul dintre cărucioare a fost lipit mesajul: "Mama lui Dragnea, îl lăsaţi pe Liviu afară?" – "Nu, copii, că vă fură viitorul".

3232 afișări

Părinţii participanţi la protest au confecţionat mai multe pancarte cu mesaje împotriva Guvernului, pe care le-au lipit pe cărucioare sau pe ghiozdanele micuţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, copiii au semnat şi o pancartă - "Copiii Braşovului protestează“ - pusă la dispoziţie de una dintre mămici.

"Mic dar #REZIST“, "Hai-hui la drum, să-i facem scrum“, "Mergeţi prin şcoli, nu prin închisori“, "Suntem nepoţii golanilor din ’87 şi ’89“, "Mă antrenez de pe acum pentru normalitate“, "Ne cumpăraţi bunicii, dar noi nu suntem de vânzare“ sau "Copii, Guvernul se joacă cu viitorul nostru“ sunt câteva dintre mesajele de pe pancartele purtate de copiii braşovenilor.

O femeie cu un copil în cărucior a venit cu o pancartă originală sub forma unui dialog: "Mama lui Dragnea, îl lăsaţi pe Liviu afară? – Nu, copii, că vă fură viitorul. – Bine, dar îl rugaţi să-şi retragă ordonanţa?“.

Aproximativ 200 de părinţi şi copii, protest cu vuvuzele în centrul Timişoarei

Aproximativ 200 de părinţi şi copii s-au adunat, sâmbătă la prânz, în Piaţa Operei din Timişoara, unde protestează faţă de ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor Penale. Oamenii au mesaje precum: "Când pisica nu-i acasă, PSD joacă pe masă! România, trezeşte-te!”.

La “Flashmob-ul părinţilor” care a fost anunţat pe Facebook au participat mămici, tătici şi bunici cu copii de mână, în braţe, în cărucioare sau în sisteme de purtare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestul a început în jurul orei 12.00, în Piaţa Operei din Timişoara, unde cei 200 de participanţi au venit cu steagul României în mâini, dar şi cu pancarte cu diferite mesaje.

“Nu mi-e frică, nu mi-e frică de bau-bau”, “Vrem un viitor”, “Pe nenea Dragnea nu l-a învăţat nimeni că nu e frumos să furi?”, “Când pisica nu-i acasă, PSD joacă pe masă! România, trezeşte-te!”, Sunt mamă, deci rezist” sau “Elefantul Livi şi-a pierdut cipicii”, sunt doar câteva dintre mesajele afişate de cei prezenţi la inedita acţiune de protest.

De asemenea, pe toată durata manifestării, micuţii şi părinţii lor au folosit fluiere şi vuvuzele, pentru a se face auziţi, s-au jucat şi au făcut baloane din săpun.

“Noi, în principiu, îi comparăm pe aceşti oameni cu nişte şoricei, care în momentul în care frigiderul nu e păzit, s-au aruncat cu foarte mult curaj şi nesimţire pe caşcaval. Şi atunci se pare că singura variantă este să păzim efectiv frigiderul ceva mai bine, să le atragem atenţia atunci când se apropie cam mult de lucrurile importante din societatea noastră”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mihai Iacob, care a venit la protestul din Piaţa Operei alături de soţie şi de cei doi copii.

“Iniţiativa de a ieşi în stradă cu cei mici este foarte bună. Este bine că ne-am adunat, pentru că am venit pentru copii, pentru viitorul lor. Eu vin în fiecare zi la proteste, sunt pe baricade, cu mic, cu mare, noi am rezistat, chiar dacă a fost frig, şi nu ne dăm bătuţi. Cum să legiferezi hoţia şi să nu fii pedepsit? Ce exemplu dăm copilului? Fă ce vrei, că nu vei fi pedepsit?”, a afirmat şi Adriana Miclea, prezentă la protestul părinţilor.

Protestele faţă de ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor Penale continuă la Timişoara. Oamenii sunt chemaţi în stradă şi sâmbătă, de la ora 19.00, în Piaţa Victoriei.

În ultimele trei zile, peste 75.000 de timişoreni au protestat în centrul oraşului.

Jandarmii au împărţit bomboane copiilor şi au primit flori la protestul mămicilor din Constanţa

Zeci de părinţi cu copiii lor au ieşit, sâmbătă după-amiază, în faţa Prefecturii Constanţa, să protesteze faţă de ordonanţa de urgenţă prin care sunt modificate codurile, iar jandarmii care asigură paza au împărţit bomboane copiilor şi au primit, în schimb, flori.

"Protestul Mămicilor” de la Constanţa a fost organizat pe Facebook, după modelul părinţilor care au protestat în Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Sâmbătă, aşa cum ne-aţi propus, hai să ne luăm copiii de mână, în braţe, în cărucioare, pe umeri, şi să facem cel mai paşnic şi colorat protest. După ora 18.00 îi putem lăsa în grija bunicilor. Noi rămânem în stradă să le apărăm viitorul! În fapt, România nu e a noastră, e a lor”, se arată în mesajul postat pe Facebook de iniţiatorii protestului.

Aproximativ 100 de persoane, părinţi şi copii, au mers în faţa Prefecturii Constanţa, transformând parcarea din faţa instituţiei într-un loc de joacă.

Copiii au desenat pe asfalt, au jucat şotronul şi cei mai mari au încins o miuţă. Părinţilor nu le-au lipsit însă pancartele, pe care au trecut mesaje împotriva iniţiatorilor ordonanţei de urgenţă prin care sunt modificate codurile, având la ei şi fluiere şi vuvuzele.

Jandarmii care asigură siguranţa protestatarilor au împărţit bomboane copiilor şi au primit, în schimb, flori din partea acestora.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici