Video GALERIE FOTO Circa 600 de participanţi la Crosul Europei, organizat la Alba. Un cuplu de vârstnici a alergat ţinându-se de mână

Circa 600 de persoane au participat, vineri, la Crosul Europei, organizat în Şanţurile Cetăţii Alba Carolina din Alba Iulia, primele trei locuri fiind ocupate de adolescenţi, însă la concurs au participat şi persoane vârstnice, între care un cuplu care a alergat tot traseul ţinându-se de mână.

284 afișări

Participanţii la Crosul Europei de la Alba Iulia au alergat fie şase kilometri, înconjurând de două ori Cetatea Alba Carolina, fie trei kilometri, efectuând astfel o singură tură de şanţuri.

Crosul a fost câştigat de trei băieţi cu vârste între 14 şi 18 ani, primul loc fiind ocupat de George Fleşer din Alba Iulia, locul doi de către Răzvan Ţigănilă din Râmnicu Vâlcea, iar pe ultima treaptă a podiumului s-a situat de Paul Paraschiv din Cugir.

Răzvan Ţigănilă a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că „a fost o cursă inedită, grea, dar frumoasă”, iar la start a avut emoţii, dar a fost încrezător că va câştiga.

La cros au participat, şi în acest an, soţii Emil şi Margareta Sufleţel, ambii în vârstă de 82 de ani, ei alergând circa trei kilometri. Aceştia sunt cunoscuţi în comunitatea albaiuliană pentru că participă la toate evenimentele sportive şi aleargă, pe durata întregii curse, ţinându-se de mână.

„Eu aş fi putut să alerg şi mai tare, dar mă gândesc la ea că nu poate, şi trebuie să alerg în ritmul ei”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, la finalul cursei, Emil Sufleţel.

Margareta Sufleţel a avut, în urmă cu cinci ani, un accident vascular cerebral, iar de atunci este nedespărţită de soţul ei, un împătimit al sportului, care o aduce cu el la toate competiţiile.

Cei doi vârstnici au fost premiaţi de europarlamentarul Victor Negrescu, prezent la eveniment, cu câte un echipament sportiv.

Directorul de comunicare al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, Nicolae Mărginean, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că prin acest cros se sărbătoreşte Ziua Europei.

„Centrul Europe Direct Regiunea Centru şi Europe Direct Alba Iulia organizează această manifestare la Alba Iulia pentru că acest oraş este un simbol al României, iar România este o parte a Uniunii Europene. Cele două centre au organizat acest eveniment dedicat Zilei Europei aici, la Alba Iulia, unul dintre oraşele care a atras cele mai multe fonduri pentru dezvoltare, fonduri pentru cetăţeni şi oraş. Fuga este sănătoasă şi nu este ruşinoasă. Alergarea este un sport prin care toată lumea se poate simţi bine şi până la urmă putem să ne gândim că alergăm către Europa şi către viitorul nostru”, a spus Nicolae Mărginean.

La concurs au participat circa 600 de persoane, majoritatea adolescenţi şi tineri, din Alba, Sibiu, Hunedoara şi Cluj. Toţi participanţii au primit, la început, tricouri, iar la final au fost recompensaţi cu obiecte promoţionale.

Primii clasaţi, atât la feminin cât şi la masculin, au primit premii mai importante, între acestea numărându-se biciclete, excursii la munte, rucsacuri şi diverse vouchere.

Pe parcursul evenimentului, organizatorii au avut mai multe acţiuni prin care au subliniat sprijinul Uniunii Europene, dar şi beneficiile obţinute de cetăţenii din Regiunea Centru, de-a lungul celor 10 ani de când România a aderat la Uniunea Europeană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici