Geoană: Legile salarizării şi pensiilor unitare trebuie regândite sau amânate

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, vineri, că măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare anunţate de Traian Băsescu impun o regândire a legilor salarizării unice şi sistemului public de pensii.

12 afișări
Imaginea articolului Geoană: Legile salarizării şi pensiilor unitare trebuie regândite sau amânate

Geoană: Legile salarizării şi pensiilor unitare trebuie regândite sau amânate (Imagine: Bogdan_Stamatin/Mediafax Foto)

Geoană a afirmat, la o dezbatere organizată de Institutul Aspen, că dacă Guvernul va aplica măsurile anunţate de Traian Băsescu de reducere a salariilor din sistemul bugetar şi a pensiilor, aplicabilitatea legii salarizării şi a pensiilor este "aruncată în aer".

"În condiţiile în care propui o lege a salarizării, respectiv a pensiilor unitare, pe termen de zeci de ani şi începi înainte de aplicarea acestor legi să vii cu o reducere atât de dramatică de pensii şi salarii, este clar că fundamentul legal al sistemului de pensii şi salarii din România este profund modificat, ceea ce probabil că va conduce la regândirea acestor legi sau, oricum, la amânarea aplicării acestor legi", a spus el.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că pensiile vor scădea cu 15%, salariile din sistemul bugetar cu 25%, inclusiv salariul minim, şi vor fi reduse "masiv subvenţiile", banii urmând să fie alocaţi ţintit "către cei care au nevoie de sprijin financiar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici