Video „Împreună pentru A8” | Iohannis, despre Autostrada Moldovei: Sunt sigur că noul guvern va primi mesaje foarte clare - VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus sâmbătă la Iaşi membrilor asociaţiilor care cer construirea Autostrăzii Moldovei, care l-au aşteptat cu un banner pe care au scris: „Domnule preşedinte, nu uitaţi de Autostrada Unirii!”, că este sigur că noul guvern va primi mesaje foarte clare în acest sens.

360 afișări

Preşedintele Klaus Iohannis a fost aşteptat sâmbătă, la Iaşi, de câţiva membri ai asociaţiilor „Împreună pentru A8” şi „Moldova vrea autostradă”, care militează pentru construirea autostrăzii Moldovei, cu un banner pe care au scris: „Domnule preşedinte, nu uitaţi de Autostrada Unirii!”.

După ce reprezentanţii asociaţiilor i-au prezentat mesajul lor, preşedintele Iohannis i-a răspuns că este sigur că noul guvern va primi mesaje foarte clare în acest sens.

„Sunt sigur că noul guvern va primi nişte mesaje foarte clare în acest sens i atunci lucrurile se vor prezenta altfel”, a spus preşedintele Kalus Iohannis.

Înaintea de sosirea preşedintelui, Ionel Apostol, preşedintele Asociaţiei „Moldova vrea autostradă” a declarat că nu este vorba despre un mesaj „antipreşedinte”, ci un mesaj pentru a atrage atenţia asupra stării de fapt în care trăiesc locuitorii din regiune.

„Acesta este un mesaj către preşedintele României, în urma vizitei pe care a făcut-o domnia sa şi vizează inclusiv Partidul Liberal care se pare că va ajunge la putere peste câteva săptămâni. Noi cei din Moldova aşteptăm din partea administraţiei prezidenţiale şi din partea Partidului Liberal să pună în aplicare Legea 291 din 2018 şi să se facă echitate pentru moldoveni şi pentru Moldova. Nu mai acceptăm minciuni, păcăleli, astăzi închidem proiectul, mâine îl deschidem, tot felul de subterfugii pentru a dribla un adevăr: că Moldova este izolată şi trăieşte mai prost ca restul României. Sper ca preşedintele să înţeleagă mesajul nostru, nu este un mesaj antipreşedinte ci este un mesaj pentru a atrage atenţia asupra stării de fapt în care trăim”, a spus Ionel Apostol, preşedintele Asociaţiei „Moldova vrea autostradă”.

La rândul său, Cătălin Urtoi unul dintre fondatorii asocialţiei civice “Împreună pentru A8” a spus că s-au pierdut patru ani şi îşi pune speranţa în cei care vor guverna de acum încolo.

„Noi vrem de la domnul preşedinte să facă toate demersurile în aşa fel încât Legea 291 din 2018 să se aplice cât mai urgent. Singura noastră speranţă este în cei care vor veni la guvernare de aici încolo. Noi considerăm că perioada celor patru ani care au trecut din 2016 plus anul care a mai rămas până în 2020 sunt ani pierduţi. Măcar de aici încolo să vedem că oamenii vor fi serioşi şi se vor ţine de ceea ce au promis”, a spus Cătălin Urtoi unul dintre fondatorii asocialţiei civice “Împreună pentru A8”.

Preşedintele Iohannis se află, sâmbătă, la Iaşi pentru a participa la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Nord-Est, alături de circa 1.600 de membri şi simpatizanţi ai PNL, parlamentari, aleşi locali din regiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici