Video INCENDIUL din Bamboo. Angajat: Cred că focul a fost pus. Anchetator: Nu există indicii privind o mână criminală/ Avocatul Bamboo: Angajaţi ai clubului au declarat că sunt persoane străine într-o zonă nefuncţională

Audierile în dosarul deschis după incendiul din clubul Bamboo au fost reluate duminică, unul dintre agenţii de pază ai localului spunându-le jurnaliştilor că este de părere că focul a fost pus. Anchetatorii susţin că n-au indicii privind o mână criminală. Administratorul clubului este audiat.

8262 afișări

"Cu exactitaate nu se ştie ce s-a întâmplat. Fumul a început să se vadă pe la 3, 3 şi ceva. Fumul a apărut în barul din partea din faţă, chiar la intrare, spun colegii. Eu am avut altă sarcină, am fost undeva la office şi în momentul în care colegii au dat prin staţie că a început incendiul, oamenii deja au început să iasă. Am avut noroc că am avut foarte multe evacuări de urgenţă. Sunt vreo cinci, şase ieşiri de urgenţă. Nu s-au îmbulzit oamenii, din contră, au ieşit în linişte. La sfârşit doar,când a fost aşa mai..Nu au fost flăcări, totul a fost ignifug. Cred că au fost vreo 600, 700 oameni în club. Nu pot să vă spun dacă se fuma, s-a fumat narghilea. Spuneţi-mi un club unde nu se fumează. Am fost instruiţi de când s-a întâmplat nenorocirea la Colectiv. Astea sunt nişte aberaţii cu aruncarea în piscină. Piscina era acoperită de zăpadă, nu are apă, lumea aberează. Autorităţie au intervenit ok. (...) Au fost controale, ultimul a fost acum o lună. Părerea mea e că focul a fost pus", a declarat Eugen Barbu, agent pază în Bamboo.

Şeful Serviciului Omoruri susţine că nu există niciun indiciu cu privire la o mână criminală la acest moment al anchetei.

"Declaraţiile persoanelor diferă. Trebuie să le evaluăm. Nu există niciun indiciu cu privire la o mână criminală. S-au cerut şi obţinut o mare parte din acte medicale şi de la instituţii, toate trebuie analizate. Am ridicat foarte multe documente, vorbim de bibliorafturi, nu 2-3 hârtii", a declarat Radu Gavriş.

La audieri a ajuns şi Radu Tarcan, administratorul clubului. Patronul localului, Joshua Castellano, a fost citat pentru declaraţii.

Poliţiştii şi procurorii au mers, duminică, la faţa locului pentru a face o evaluare în vederea efectuării cercetării la faţa locului. Nu au putut ridica probe întrucât incendiul nu a fost lichidat.

"Este prematur de spus de unde a izbucnit incendiul. Structura nu permite să se permită accesul în condiţii de siguranţă. O parte din angajaţii clubului au fost audiaţi ieri, vor fi audieri şi azi, au fost audiaţi clienţi şi angajaţi. La acest moment nu aveam date privind apartinători care să semnaleze dispariţia cuiva. Patronul clubului urmează să fie audiat, vor fi audiate toate persoanele care au legătură cu acest eveniment. Locul e complet distrus, iese scrum, nu ştiu ce se va găsi acolo. Cu siguranţă erau câteva sute de persoane în club", a declarat procurorul prezent la faţa locului, Mihai Prună.

Avocatul Bamboo: Angajaţi ai clubului au declarat că sunt persoane străine într-o zonă nefuncţională

Unul dintre avocaţii clubului Bamboo, Cătălin Dancu, a declarat, duminică, la Poliţia Capitalei, că angajaţii localului au semnalat administratorilor, în noaptea în care a avut loc incendiul, că sunt persoane străine într-un spaţiu folosit ca depozit. Patronul clubului va fi audiat luni.

"Tot ce a însemnat ajutorul acordat de către angajaţi, care au fost instruiţi şi specializaţi, stingerea din interior, folosirea extinctoarele, toate au fost făcute într-o cooperare deplină. Au fost peste 700 de persoane în club care în mai puţin de şase minute au fost evacuate în condiţii de securitatea pentru că toţi au ascultat de instrucţiunile persoanalului. Avem date (n.r că focul ar fi fost pus) pentru că sunt martori, angajaţi ai clubului care au sesizat administratorii că sunt persoane străine în acea zonă unde în mod normal nu aveau ce căuta, pentru că este o zonă de depozit, este o zonă părăsită, a fost sala de fitness, acum era nefuncţională, era o sală cu depozit, ca obiect şi destinaţie, şi în mod normal aceştia nu aveau ce căuta. Sunt persoane care sunt străine clubului pentru că vis a vis exista un ballroom, o altă petrecere privată şi ospătarii cred că acele persoane provin din sala în care se desfăşura celălat eveniment. Persoanele respective, au declarat ospătarii, fumau în zonă interzisă, din acest moment s-au dus şi au anunţat administratorii. Urmează să fie identificaţi. Datele şi declaraţiile indică trei persoane", a spus Cătălin Dancu.

În legătura cu informaţiile furnizate de Primăria Sectorului 2, potrivit cărora clubul nu avea autorizaţie de funcţionare, avocatul a precizat că existau documente de funcţionare provizorii.

"Nu este adevărată afirmaţia viceprimarului sectorului 2, să îi fie ruşine, potrivit cărora nu exista un proces verbal de recepţie a clădirii. Nu există pentru că extinderea lucrării şi construcţiei clubului nu era finalizată şi, pe cale de consecinţă, nu puteai să obţii o recepţie finală a ceva ce nu era terminat. Nefiind terminată întreaga lucrare a clubului nici nu putea fi asigurată pentru că asiguratorul cerea în mod automat recepţia finală a lucrării. (...) Aveau voie să desfăşoare activităţi, erau documente provizorii pentru funcţionare, toate documentaţiile erau puse de avocaţi. Toţi paşii pe care legea cerea să-i facem, i-am făcut. Noi nu mai avem documnetele. Procurorii au cerut astăzi sa fie adusă toată documentaţia. În procedurile de evaluare, ele nu erau finalizate, am încheiat un contract suplimentar cu pompierii ca pentru toate evenimentele de la clubul Bamboo, până la finalizarea procedurilor, să existe maşini cu pompieri, care erau aduse ori de câte ori clubul avea nevoie, în funcţie de importanţa evenimemtului", a explicat Dancu.

Întrebat de ce se fuma în club, pe reţelele de socializare existând mai multe fotografii cu persoane care aveau ţigări aprinse în incinta clubului, avocatul a spus că este o problemă de bun simţ.

"Nu e o problemă de nelegalitate. E o problemă de bun simţ a unora care nu au şapte ani de acasă, care au fost imediat avertizaţi de personalul clubului şi cei care au refuzat să stingă ţigările au fost evacuaţi iar ceilalţi care au acceptat nu au mai fost lăsaţi decât în zona special amenajată a clubului. Ce aţi văzut, ca fotografii, sunt rezultatul faptului că imediat ce au fost identificaţi fie au plecat fie s-au dus în zona de protecţie", a mai spus Cătălin Dancu.

Acesta a precizat că patronul clubului, Joshua Castellano, va fi audiat luni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici