Video INCENDIUL din Parcul Domogled nu a fost stins de trei zile. Intervenţiile cu elicopterul, suplimentate

Autorităţile din Mehedinţi au luat decizia să crească numărul intervenţiilor din aer, vineri, pentru stingerea incendiului izbucnit în urmă cu trei zile în Parcul Naţional Domogled, a faţa locului fiind mobilizate două echipe pentru pilotarea elicopterului cu dispozitiv Bambi Bucket.

597 afișări

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, Raluca Tîrca, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că au fost luate măsuri suplimentare pentru creşterea intervenţiilor din aer, pentru stingerea incendiului la pădurea de pin negru şi vegetaţie uscată din Parcul Naţional Domogled.

”Vor fi efectuate mai multe intervenţii din aer. În continuare va acţiona un singur elicopter cu dispozitiv Bambi Bucket pentru stingerea incendiului, însă la faţa locului au fost mobilizate două echipe de piloţi”, a spus Raluca Tîrca.

Vineri dimineaţa, 30 de pompieri şi 15 pădurari de la Ocolul Silvic Tarniţa şi Parcul Naţional Domogled sunt mobilizaţi pentru stingerea flăcărilor.

Potrivit ISU Mehedinţi, focarele nu mai sunt concentrate, dar o ameninţare o reprezintă jarul nestins de pe versant, care se poate prăvăli şi intra în contact cu copacii, generând astfel noi focare, aşa cum s-a întâmplat zilele trecute.

Incendiul a izbucnit marţi în Parcul Naţional Domogled din judeţul Mehedinţi, într-o pădure de pin negru şi vegetaţie uscată.

Pentru că nu s-a reuşit lichidarea incendiului, s-a solicitat, miercuri dimineaţa, un elicopter cu dispozitiv Bambi Bucket.

Pentru a stabili aria de manifestare, focarele şi posibilităţile de propagare, pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au efectuat recunoaşterea din aer cu elicopterul SMURD. Aceştia au stabilit că incendiul se manifestă pe un versant cu doua piscuri, pe o suprafaţă de circa 10 hectare, în mai multe focare izolate, 10 - 12 focare pe fiecare pisc.

Joi dimineaţa, aproape 100 de forţe, pompieri, jandarmi şi lucrători au intervenit pentru stingerea focului, însă nu s-a reuşit în totalitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici