Video Incendiul de la Şcoala 124 | Ce spun părinţii elevilor care învăţă acolo: Nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost copii la cursuri. Fiica mea a plâns când a aflat că va merge la altă şcoală

Părinţii copiilor care învaţă la Şcoala 124 din Sectorul 5, care a luat foc luni dimineaţă, susţin că lucrurile ar fi fost grave dacă incendiul ar fi izbucnit în timp ce în unitate erau elevi. Copiii au fost relocaţi la trei şcoli din zonă.

1764 afișări

"Când îl duceam la şcoală aveam o siguranţă, acum pot doar să-i mulţumesc lui Dumnezeu că nu s-a întâmplat când ei au fost la şcoală, pentru că din câte am văzut focul s-a extins cu o rapiditate foarte puternică, fiind şi acoperişul din lemn. Bine că nu au fost ei la şcoală în acele clipe", spune o mamă.

"Fiica mea a plâns când a aflat că va merge la altă şcoală. (...) Mi s-a spus că este de la un scurt circuit, însă nu prea cred. Nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost copii la şcoală. Ceva grav. Nici nu vreau să mă duc cu gândul", susţine mama unui elev.

Părinţii susţin că mutarea elevilor la alte unităţi şcolare îi afectează atât pe ei, cât şi pe copii.

"Este agitaţie foarte mare şi o zăpăceala ce n-am mai văzut. Sper să se rezolve până la toamnă problema cu şcoala lor. Se pierd copiii între ei. Am copil la grădiniţă şi l-am pierdut pe aici, e groaznic. Fetele mele erau obişnuite cum ies din casă sa intre în şcoală, aici e mai ciudat un pic. E aiurea, e foarte greu, nu-mi place. E un disconfort pentru ei, pentru noi", spune o altă mamă.

"Nu ne place, s-au obişnuit cu şcoala lor. Este foarte greu, pentru că este şi o distanţă mult mai mare faţă de şcoala la care au învăţat ei. Sper să se facă şcoala cât mai curând, pentru ca vor avea de suferit copiii. Nu este nimeni de vină că a luat foc acolo, însă trebuie să se facă până la toamnă. (...) Este înghesuială. Din fericire, avem puţin timp până la vacanţă", susţine un părinte.

"Ne-a dat peste cap cu totul. Ce nu înţeleg este de ce măcar pe ăştia mici nu i-au lăsat în vacanţă, că mai este puţin timp de şcoală. Chiar nu era o pierdere, pentru o săptămână şi trei zile să ne trambalăm de colo-colo. (...) Şcoala care a ars este chiar lângă blocul nostru şi ea a văzut când ardea, a plâns şi ea şi noi", spune o mamă.

Primăria Sectorului 5 a anunţat că Şcoala 124 din Capitală, care a luat foc, luni de dimineaţă, era în curs de obţinere a autorizaţiei ISU, precizând că în unitatea de învăţământ erau montaţi senzorii de incendiu, dar şi uşi antifoc. Şcoala va intra în renovare după finalizarea anchetei.

"Şcoala Gimnazială nr. 124 elaborase documentaţia necesară consolidării clădirii (expertiza tehnică efectuată în decembrie 2017) şi se afla în stadiul final al pregătirii pentru obţinerea autorizaţiei ISU (faza de întocmire a scenariului de securitate la incendiu), în decursul acestui an, celelalte măsuri necesare fiind implementate: s-au montat senzorii de avertizare la incendiu, s-a ignifugat podul, s-au montat uşi antifoc", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Sectorului 5.

În acest context, instituţia a precizat că, după finalizarea anchetei cu privire la cauzele care au dus la aprinderea focului, Şcoala 124 va intra într-o procedură de renovare.

În urma incendiului de luni dimineaţă, reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 au relocat elevii care învăţau în această şcoală astfel: cele 3 clase pregătitoare la Grădiniţa nr. 35, cele 12 clase primare la Şcoala Gimnazială nr. 126, cele 11 clase gimnaziale la Şcoala Gimnazială nr. 143.

Potrivit sursei citate, examenul de Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII-a "se va desfăşura fără probleme, toate aspectele tehnice umând a se rezolva în zilele imediat următoare".

Şcoala nr. 124 din sectorul 5 al Capitalei, unde a izbucnit un incendiu puternic luni dimineaţă, nu are autorizaţie de securitate la incendiu, instituţia de învăţământ obţinând în 2001 un aviz de securitate la incendiu, pentru lucrări de consolidare şi refuncţionalizare, potrivit ISU Bucureşti-Ilfov.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici