Video Meteo 22 -23 iunie. Week-end cu vreme caldă, dar instabilă: Caniculă, furtuni şi vijelii

Week-end cu vreme caldă, dar instabilă anunţă meteorologii. În cea mai mare parte a ţării azi se vor înregistra furtuni puternice, vijelii şi căderi de grindină, mai ales în a doua parte a zilei.

96 afișări

Cumulat, cantităţile de apă pot ajunge la 40l/mp. În schimb, în sudul şi estul ţării la orele amizeii disconfortul termic va fi accentuat. Maximele termice se vor încadra între 24 şi 34 de grade Celsius.

Ploile torenţiale vor fi prezente la noapte în vest, centru şi nordul ţării. În rest, cerul va fi variabil, mai mult noros iar vântul va sufla moderat. Temperaturile nocturne se vor încadra între 12 grade în depresiuni şi 25 de grade în sud.

Duminică în sud-vest, centru şi nord dar şi în zonele montane şi submontane vor mai fi perioade cu averse torenţiale, vânt puternic şi căderi de grindină. În celelalte zone cerul va fi variabil, mai mult senin, cu temperaturi care vor ajunge la 33 de grade Celsius. Noaptea de duminică spre luni va fi una ploioasă în majoritatea regiunilor cu minime cuprinse între 12 şi 23 de grade.

BUCUREŞTI

În Capitală vor alterna perioadele de soare puternic cu cele de furtuni şi descărcări electrice. Vântul va avea intensificări în timpul ploilor. Maximele termice din acest week-end vor ajunge la 32 de grade. Luni, vremea se menţine călduroasă la orele amiezii iar spre seară va ploua în averse cu tunete şi fulgere şi vânt cu intensificări. Maxima zilei va fi de 30 de grade.

LITORAL

Pe litoral vremea se anunţă caldă şi frumoasă în acest week-end. Apa mării va ajunge la 27 de grade iar în aer se vor înregistra 31 de grade Celsius. Nopţile vor fi calde şi senine cu minime de 21 de grade.


PROGNOZĂ URMĂTOARELE 3 ZILE

Şi săptămâna viitoare va debuta cu vreme călduroasă dar instabilă în majoritatea regiunilor ţării. În sud-est şi est disconfortul termic va fi accentuat. În a doua parte a zilei vor fi averse, cu tunete şi fulgere şi căderi de grindină. Maximele termice se vor încadra între 24 şi 34 de grade Celsius.

Săptămâna debutează cu vreme extrem de caldă dar instabilă. În sud-estul şi estul ţării maximele vor ajunge la 34 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. În a doua parte a zilei în majoritatea regiunilor se vor înregistra furtuni, vijelii şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor fi însemnate. 27 de grade sunt prognozate la Târgu-Jiu, Craiova şi Sibiu, 28 la Timişoara, 29 la Oradea şi 32 de grade la Galaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici