Obiceiul simplu care înlocuieşte medicamentele pentru hipertensiune, anxietate, astm sau insomnie - studiu

38664 afișări
Imaginea articolului Obiceiul simplu care înlocuieşte medicamentele pentru hipertensiune, anxietate, astm sau insomnie - studiu

Obiceiul simplu care e mai bun decât medicamentele pentru hipertensiune, anxietate, astm sau insomnie - studiu

Timpul în natură poate elimina nevoia de unele medicamente, arată un nou studiu. Cercetătorii arată că o plimbare într-un parc, de-a lungul unui lac sau al unui loc cu mulţi copaci reduce nevoia de medicamente pentru anxietate, astm, depresie, hipertensiune arterială sau insomnie.
 
Studiul, publicat luni în revista Occupational & Environmental Medicine, a intervievat aproximativ 6.000 de persoane aleatorii din trei dintre cele mai mari oraşe din Finlanda cu privire la obiceiul acestora de a vizita locuri cu copaci/lacuri pe o rază de un kilometru de domiciliul lor.
 

Verde şi albastru pentru sănătate 

 
Spaţiile verzi au inclus păduri, grădini, parcuri, cimitire, mlaştini, pajişti naturale şi grădini zoologice. Spaţiile albastre au inclus lacurile, râurile şi marea.
 
Studii anterioare au constatat că persoanele care locuiesc în apropierea spaţiilor verzi obţin beneficii semnificative pentru sănătate. Spre exemplu, un studiu din 2016 a comparat cantitatea de plante şi vegetaţie din apropierea locuinţelor a aproape 100.000 de femei. După opt ani, cercetătorii au descoperit că faptul că aveau acces la cele mai multe spaţii verzi a redus rata de mortalitate a femeilor cu 12% - şi le-a îmbunătăţit sănătatea mentală.
 
Apoi, o cercetare din 2019 privind spaţiile verzi din întreaga lume a constatat că persoanele care locuiesc în apropierea acestora au risc mai mic de deces prematur. Chiar şi medicii încep să prescrie timpul în natură ca tratament pentru sănătatea mintală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici