Video Oraşul din ţară unde oamenii se pot spăla pe mâini chiar pe stradă. În toate zonele principale sunt lavoare mobile

  • Dacă eşti din Buzău, de azi găseşti pe toate străzile principale din oraş lavoare mobile
  • Buzoienii se pot spăla pe mâini când coboară din autobuz sau după ce fac piaţa
  • În Buzău sunt până acum 12 cazuri de COVID-19. Niciun medic nu este infectat aici
1987 afișări

Dacă stai în Buzău eşti norocos. Te poţi spăla pe mâini chiar pe stradă. Sunt lavoare mobile instalate, deocamdată, doar în Piaţa Centrală, dar în curând vor fi montate mai multe, în zonele aglomerate din oraş.

„Vom avea şi în gări, autogări, staţiile de autobuz mari şi oriunde avem locuri aglomerate în care vin şi cetăţenii. Practic, nu ai ce să atingi, pentru că apa o ţii cu piciorul, aici ai apăsat, dai cu săpun şi te-ai limpezit,” a declarat Constantin Toma, primarul din Buzău, adăugând că dezinfectantul  nu are efectul maxim dacă este aplicat pe mâna murdară.

Un astfel de dispozitiv nu e scump deloc, dacă te gândeşti la sănătatea ta. Costă 600 de lei, cu tot cu montaj, iar buzoienii par încântaţi de idee.

„Cetăţenii buzoieni m-au rugat să le lăsăm şi după ce va trece evenimentul, pentru că de spălat pe mâini este nevoie oricând,” a mai spus primarul. 

Buzoienii mai au o protecţie în plus în lupta cu coronavirusul. La intrarea în blocuri şi în pieţe au fost puse covoare cu biocid pe bază de clor, iar străzile şi trotuarele sunt şi ele dezinfectate constant.

În Buzău sunt confirmate 12 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici