Video PELERINAJ, la Galaţi: Sute de credincioşi, la moaştele Sfântului Iosif cel Milostiv | FOTO, VIDEO

Sute de preoţi şi credincioşi au participat, miercuri, la o procesiune pe străzile Galaţiului, organizată pentru primirea în oraş a moaştelor Sfântului Iosif cel Milostiv. Pe un frig pătrunzător, oameni de toate vârstele s-au rugat pentru a avea noroc şi sănătate.

253 afișări

Procesiunea s-a desfăşurat pe una dintre principalele străzi ale oraşului, între sediul Universităţii Dunărea de Jos şi Arhiepiscopie.

Două sute de preoţi au condus alaiul de credincioşi, iar la Catedrala Arhiepiscopală ei au fost întâmpinaţi de ÎPS Casian Crăciun.

Racla moaştelor Sfântului Iosif cel Milostiv a fost adusă de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, delegaţia fiind însoţită de Mitropolitul Basarabiei, Veniamin. În sunet de toacă şi rugăciune, racla cu moaşte a fost aşezată într-un baldachin special amenajat în faţa Catedralei gălăţene, unde va rămâne, spre inchinare, până vineri.

La ceremonia religioasă au participat sute de oamei, care au venit să se roage pentru noroc şi sănătate, deşi afară era foarte frig.

„Este pentru suflet, pentru noi şi pentru sănătate. Să mai omorâm spiritele rele”, a spus unul dintre pelerini.

Alţii au povestit că participă în fiecare an la procesiunile din preajma Zilelor Galaţiului.

„Parcă lumea în fiecare an este din ce în ce mai multă. Asta înseamnă că există credinţă şi că oamenii se apropie din ce în ce mai mult de Dumnezeu”, a mărturisit un participant la procesiune.

Iosif cel Milostiv a murit în anul 1902, în ziua de 26 ianuarie. Deoarece a fost iubit de popor, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în şedinţa sa din 5 - 6 octombrie 2017, l-a trecut în rândul Sfinţilor, statornicind ca zi de pomenire a sa 26 ianuarie, când a trecut la cele veşnice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici