Video Percheziţii la Penitenciarul Rahova de unde Fane Caran conducea ”reţeaua denunţurilor”. ”Clienţii” grupării interlope, persoane aflate în curs de urmărire penală

16 percheziţii au loc, la ora transmiterii acestei ştiri, în Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi, una dintre locaţii fiind Penitenciarul Rahova, de unde Răducan Ştefan zis ”Fane Caran” conducea o reţea ce promitea, în schimbul banilor, facilitarea denunţurilor şi concretizarea lor la procurori.

2056 afișări

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că reţeaua era pusă la punct de Răducan Ştefan, zis ”Fane Caran” de după gratii, după ce a fost încarcerat în toamna anului trecut.

Potrivit surselor citate, din grupare mai fac parte: Muşat Lucia, Ilie Anton Aurel, Cană Adrian , Ciurea Ramona şi Ilie Anton Aurel. Gruparea acţiona la indicaţiile liderului, în schimbul unor sume de bani, liderii lăsând să se creadă că au influenţă asupra procurorilor din cadrul DIICOT pe care îi pot determina să îndeplinească şi să urgenteze activităţile necesare pentru formularea şi concretizarea denunţurilor.

Clienţii” grupării erau persoane aflate în curs de urmărire penală sau trimise în judecată pe care formularea de denunţuri îi ajutau în reducererea pedepsei.

Un caz a fost cel al inculpatului Ciocoiu Radu Paul, zis ”Banat”, ”ce se află încarcerat la Penitenciarul Rahova, şi care a fost trimis în judecată în 2016 pentru trafic de droguri de mare risc.
Bărbatul ştia că dacă va face un denunţ şi acesta va şi conta într-o anchetă penală, atunci pedeapsa lui va fi mult redusă.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Ciocoiu a apelat la gruparea condusă de Răducan Ştefan tocmai pentru a avea garanţia că denunţul său va fi luat în calcul. Pentru asta a plătit suma de 1.000 de euro, 1000 lei şi un ceas din aur în valoare de 5.000 de euro.

Iar pentru a fi cât mai credibili, cei din gruparea condusă de Caran o prezentau pe Muşat Lucia ca cel mai important intermediar, care are influenţă asupra procurorilor DIICOT, întrucât a participat în calitate de colaborator în diferite dosare instrumentate de această structură.

16 percheziţii au loc la ora transmiterii ştirii în Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi, dintre care o percheziţie se efectuează în Penitenciarul Rahova, membrii grupării fiind vizaţi de comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi instigare la trafic de influenţă.

Fane Caran a fost prin de poliţiştii din Capitală în luna septembrie 2016, după un an de căutări. Liderul grupării Caran se sustrăgea executării pedepsei de 9 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală gravă, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. De asemenea, pe numele acestuia era emis şi un mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi influenţarea declaraţiilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici