Video Prefectul de Argeş cere demisia conducerilor DSP Argeş şi a Spitalului de Pediatrie din Piteşti. VIDEO

Prefectul de Argeş, Cristian Soare, a solicitat joi demisii de onoare din partea conducerilor Spitalului de Pediatrie Piteşti şi a Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, pentru lipsa de comunicare între instituţii în cazul copilului din Mioveni plimbat între spitale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

445 afișări

“Pentru modul cum a comunicat şi a gestionat această criză, solicit demisia de onoare a doamnei Sorina Honţaru din funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş. De asemenea, solicit şi demisia conducerii Spitalului de Pediatrie pentru modul cum a gestionat întreaga situaţie”, a declarat, într-o conferinţă de presă, prefectul de Argeş, Cristian Soare

Cristian Soare a precizat că, având în vedere că nu există o comunicare eficientă între spitalele din judeţ şi Direcţia de Sănătate Publică, Prefectura va emite zilnic comunicate de presă despre situaţia copiilor internaţi în spitalele din Argeş.

Prefectul a mai declarat că, în acest moment, 32 de copii cu probleme digestive sunt internaţi în unităţile spitaliceşti din Argeş.

Şi ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a solicitat public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Piteşti sau demiterea acesteia de către autorităţile publice locale, potrivit unui comunicat de presă al ministerului, ca urmare a situaţiei copilului din localitatea Mioveni, consultat în mai multe spitale din Capitală, deşi situaţia lui era cunoscută încă de acum 11 zile de medicii din Piteşti.

Managerul Spitalului de Pediatrie din Piteşti, Vasile Stan, a declarat joi pentru corespondentul MEDIAFAX că nu are de gând să-şi dea demisia din funcţie şi că ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, poate să îl demită, dacă aşa consideră că se va rezolva situaţia.

"Eu nu îmi dau demisia, mă consider nevinovat. Să mă demită ministrul, dacă aşa consideră că se rezolvă situaţia. Mai au să mă facă şi criminal. M-am săturat de linşajul ăsta. Niciunul dintre copiii care au murit nu a trecut pe la noi. Ce mă doare cel mai mult, pentru că şi eu sunt medic pediatru, este faptul că sunt nişte copii care au murit. Toţi copiii au fost trataţi cum trebuie", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX, Vasile Stan, managerul Spitalului de Pediatrie din Piteşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici